Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги землекористувачів і дачників! Пожежна безпека в літню пору

Дата: 30.06.2020 17:05
Кількість переглядів: 220

В умовах підвищення температури, прогнозу довготривалої сухої погоди та у відповідності до Закону України «Про пожежну безпеку», з метою недопущення виникнення пожеж, звертаємо увагу землекористувачів щодо організації роботи по створенню мінералізованих смуг по границях сільськогосподарських угідь та очищення їх від наземних горючих матеріалів.

 

З настанням теплої погоди люди все частіше почали відвідувати власні дачні ділянки, прибирати навколо будівель, почастішали  й походи до лісу на відпочинок. При цьому краяни вдаються до неконтрольованого випалювання сухої трави, стерні та всілякого мотлоху, а також сміття на відкритих ділянках, узбіччях доріг, поблизу лісових масивів та поряд із житловими будинками. Ці необдумані дії вкрай небезпечні, бо можуть призвести до виникнення пожеж у приватних житлових та господарських спорудах, на дачних садибах. Переважно це відбувається, коли вітер перекидає вогонь від палаючої сухої трави на будівлі.

Намагайтеся, щоб на вашій дачній ділянці було якомога менше сміття та всілякого мотлоху. Скошену з газону траву, зрізані та сухі гілки з дерев та кущів краще відразу віднести на смітник, щоб вони потім не стали осередком виникнення пожежі.


Пам’ятайте!

Електромережа від перевантаження може спалахнути. Багато електроприладів краще одночасно не вмикати.


На дачі обов’язково має бути ємність з водою (місткістю не менше 20 літрів), а ще краще – декілька.

У дачному будинку обов’язково повинен бути вогнегасник!


Перед від’їздом з дачного будинку не забувайте вимкнути електропостачання.
 

Для підвищення вогнестійкості дерев’яних конструкцій садиби варто обробити їх вогнезахисними розчинами (тільки не забувайте, що ці роботи доведеться повторювати кожні два роки).


На даху приватного будинку обов’язковий блискавкозахист. Це може бути стрижень з товстого дроту (обов’язково із заземленням). Проте не кріпіть його до теле- чи радіоантени. Небезпеку влучення блискавки в будівлю із залізним дахом і водогоном можна попередити, з’єднавши поверхню даху з водогоном або заземленням за допомогою дроту.

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора