Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Готується до друку книга «Скадовські митці»

Дата: 24.06.2020 16:53
Кількість переглядів: 411

Цього року Скадовська міська рада підтримала ініціативу з друку книги «Скадовські митці». Зібрання творів міських художників презентує редакційна колегія видання: Бут М.С.,  Бухтій О.Л., Смирнова Л.Ю., Степанова Є.І., Теленик А.Ф., Чеботарьов В.В.

 

Серед репрезентованих творів – роботи в різних видах мистецтва: станковий живопис та графіка, різновиди декоративно-ужиткового мистецтва. Серед різноманіття творчих імен – титуловані художники національного рівня, професійні майстри, талановиті самодіяльні митці, яких об’єднали любов до рідного краю, бажання творити красу та мислити  нестандартно. Майже всі жанри мистецтва: портрет, пейзаж, натюрморт, побутова та  історична картина, мариністичний пейзаж – втілені в роботах митців Скадовщини.

 

Альбом розпочинається з репродукцій робіт яскравих представників українського реалістичного мистецтва таких як Іван Шульга, Василь Форостецький, Олександр Ворона, Михайло Андрієць і завершується сюреалістичними, парадоксальними творами Сергія Кушніра та Валерія Мігалеску. Особливу увагу заслуговують «смачні» натюрморти зі стиглими овочами та фруктами, що нагадують про дари щедрих ланів та квітучих садів Херсонщини, Леоніда Мороза та Олега Коврижного, мариністичні пейзажі, апелюють до творчості Івана Айвазовського й безкінечно закоханих у море романтиків минулого, Миколи Бута, Миколи Теленика. Безпосередністю світобачення, доброю наївністю образів відзначені твори Анастасії Шушковської. Патріотичним настроєм та інтересом до буремних подій національної історії просякнуті твори Анатолія Теленика. Альбом дає широку уяву про мистецькі традиції нашого краю, репрезентує креативний резерв у особі молодих художників, поєднує вчора і сьогодні Скадовщини як вагомої ланки у культурному розвитку Херсонщини.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора