Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

22 червня 1941 року

Дата: 22.06.2020 17:09
Кількість переглядів: 356

В історії нашого народу є найжорстокіші сторінки.  Війна, в якій фашизм ніс Україні довічне рабство або повне знищення нації.

 

22 червня 1941 року страшне слово «війна» увірвалося в життя людей. Затамувавши подих, слухали вони урядове повідомлення про напад фашистської Німеччини. В ті червневі дні всі вірили, що ворог буде розбитий і перемога буде за нами. Сьогодні вже мало залишилося серед живих тих, хто зі зброєю в руках захищав тоді нашу країну. З кожним роком їх невблаганно стає все менше і менше. Та всі, хто здобував Велику Перемогу, навічно залишаються у вдячній пам’яті нащадків, спомини про них передаватимуться з покоління в покоління, з роду в рід.

 

Вічну пам’ять про воєнні роки бережуть на Скадовщині. Сьогодні представники Скадовської міської ради та ради ветеранів провели церемонію покладання квітів до обеліску Слави, колону очолив секретар міської ради Сокольчук О.М. Хвилиною мовчання присутні згадали тих, хто поклав життя за Перемогу. Живі квіти принесли скадовчани до монументів війни, як вічно живу пам’ять про величний подвиг заради миру.

 

Нині полум’я «вічного вогню» на алеї Слави нагадує про земляків  -  героїв фронтовиків й  підпільників, жінок і дітей, які важко працювали в тилу для потреб фронту. Історії про шлях до Перемоги передаються у кожній родині з покоління до покоління, бережно зберігаючи її у чорно-білих світлинах батьків і дідів, плекаючи любов до вільного і незалежного життя на рідній землі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора