Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Контроль належного утримання системи водовідведення

Дата: 26.05.2020 16:12
Кількість переглядів: 735

Напередодні оздоровчого сезону комунальна служба міста проводить контроль стану каналізаційних мереж. Їх стан на центральній міській набережній викликає чимало складнощів, адже мережа об’єднує численні заклади громадського харчування. Чищення магістральної лінії ускладнено через жирові накопичення, попадання до системи крупних предметів та залишків. Для працівників КП «Очисні споруди» відповідна робота викликає численні труднощі.

Виконавчий комітет міської ради надіслав листи-попередження власникам закладів розваг і харчування про відшкодування нанесеної шкоди комунальній власності у разі недотримання вимог законодавства наступного змісту:

«Відповідно до пункту 8 частини першої статті 13 Закону України «Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення», підпункту 3 пункту1 розділу ІІ, підпункту 3 пункту 2 розділу ІІ, пункту 1, підпункту 2 пункту 2 розділу ІІІ Наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 01.12.2017р. №316 «Про затвердження Правил приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення та Порядку визначення розміру плати, що справляється за понаднормативні скиди стічних вод до систем централізованого водовідведення», керуючись пунктом 3 статті 50 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та з метою запобігання порушення роботи каналізаційної мережі шляхом захаращення її речовинами та предметами в ході процесів, під час яких використовуються або утворюються такі речовини, що спричиняє перебої у роботі системи та передбачає значних витрат на приведення до належного стану каналізаційної мережі, просимо вас невідкладно вжити заходи з приведення до належного санітарно-технічного стану частини системи водовідведення , встановити засоби для недопущення попадання до системи предметів гігієни,  крупних залишків та  жироуловлюючі засоби.

У разі невжиття необхідних заходів, що в свою чергу призведе до засмічення каналізаційної мережі та створиться обмеження пропускної спроможності каналізаційної мережі, споживачі послуг з водовідведення (які відмовились),  розташовані на каналізаційній гілці (Центральна набережна) відшкодовуватимуть документально підтверджені витрати на проведення робіт з відновлення пропускної спроможності трубопроводів та колекторів виробником, що передбачено пунктом 5 розділу V Наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 01.12.2017р. №316 «Про затвердження Правил приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення та Порядку визначення розміру плати, що справляється за понаднормативні скиди стічних вод до систем централізованого водовідведення».

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора