Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День вишиванки цього року відзначають 21 травня

Дата: 21.05.2020 16:30
Кількість переглядів: 539

Це справжнє свято української національної культури і традицій,  попри свій відносно молодий вік, вже набуло широкої популярності та стало традиційним. Святкові акції, присвячені українській вишитій сорочці, проводяться не лише в Україні, але й далеко за її межами – у країнах Європи, Канаді, Сполучених Штатах Америки, Австралії, тощо.

 

В цей день, який щороку відзначається в третій четвер травня Ми радо вітаємо: мешканців, гостей міста Скадовська та району з всесвітнім Днем Вишиванки!

 

День вишиванки було започатковано студентами Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича у 2006 році. Спершу вишиванки одягнули лише кілька десятків студентів та викладачів.

 

Протягом наступних років масштаби святкування в Україні лише росли. Крім того, до нього почала долучатись українська діаспора по всьому світу. На сьогодні географія свята охоплює понад 70 країн. Однією з найяскравіших традицій свята стали паради вишиванок, які проводяться по всьому світові.

 

Ось і у Скадовську, декілька років поспіль проходив парад, який ініціював «Опорний заклад – Скадовський навчально-виховний Комплекс «Академічна гімназія». 

 

Згодом до нього долучилися представники усіх загальноосвітніх закладів, місцевих органів виконавчої влади та самоврядування, трудових колективів, установ, організацій  міста. Цьогоріч у зв’язку з введенням карантинних заходів формат свята змінено — парад не відбувся, але сподіваємося, що вишитий настрій згуртував нашу громаду.

 

Відділ освіти, культури, молоді та спорту Скадовської РДА, Скадовський районний будинок культури ім. Шевченка та Скадовська центральна бібліотека вітають усіх українців з національним святом Днем Вишиванки!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора