Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Повідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акту проекту рішення Скадовської міської ради “Про внесення змін до рішення від 24.05.2019 року № 1013 « Про встановлення розмірів орендної плати за земельні ділянки комунальної власності територіал

Дата: 23.04.2020 16:10
Кількість переглядів: 277

Проект регуляторного акту проекту рішення Скадовської міської ради “Про внесення змін до рішення від 24.05.2019 року № 1013 « Про встановлення розмірів орендної плати за земельні ділянки комунальної власності територіальної громади міста Скадовська» розроблено сектором планування та аналізу господарської діяльності фінансово-господарського відділу виконавчого комітету міської ради.


Причини виникнення проблеми: Орендна плата за земельні ділянки комунальної власності в межах міста Скадовськ, наразі, встановлюється у відповідності діючих ставок орендної плати, затверджених рішенням від 24.05.2019 року № 1013, які в діючій редакції не суперечать вимогам законодавства, але рішення потребує доповнення:  найменування – землі сільськогосподарського призначення та розмірів  ставок для них. Зокрема, до виконавчого комітету звернулись землекористувачі, з проханням заключити договори орендної плати по сільськогосподарським землям з деякими функціональними призначеннями. Підтвердження важливості проблеми: Проблема, яку передбачається розв’язати шляхом державного регулювання – це приведення ставок орендної плати за сільськогосподарські  землі в місті у відповідність до вимог чинного законодавства, а також до розміру, який не загрожуючи розвитку бізнесу надавав додаткові надходження в бюджет міста. Розв’язання даної проблеми за допомогою ринкового механізму неможливе, оскільки чинне законодавство чітко регламентує, що саме органи місцевого самоврядування встановлюють розмір плати за землю. Впровадження даного регулювання є доцільним у зв’язку з тим, що інших альтернатив розв’язання проблеми не існує.


Проект регуляторного акту і аналіз регуляторного впливу до нього будуть розміщені 23 квітня 2020 року на офіційному веб-сайті Скадовської міської ради http://skadovsk.org в розділі: Рада→Міська рада→Регуляторні акти.


Запрошуємо Вас до співпраці щодо внесення зауважень та пропозицій до цього проекту та відповідного аналізу регуляторного впливу.


Зауваження та пропозиції надаються до Скадовської міської ради та її виконавчого комітету за адресою: 75700, Херсонська обл., Скадовський р., м. Скадовськ, вул. Гагаріна, 63. Е-mail: radaskadovsk@ukr.net.


Зауваження та пропозиції приймаються до 23 травня 2020 року письмовому та/або електронному вигляді.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора