Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПАМ’ЯТКА з туристичного збору – 2020

Дата: 17.04.2020 14:55
Кількість переглядів: 418

Платники туристичного збору - громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію адміністративно-територіальної одиниці, на якій діє рішення ради або ради ОТГ, та тимчасово розміщуються у місцях проживання (ночівлі), визначених пп. 268.5.1. ПКУ.

 

 Не є платниками збору фізособи – резиденти, які мають постійне місце проживання в Україні, що прибули у відрядження або тимчасово розміщуються у місцях проживання (ночівлі), що належать фізособам на праві власності або на праві користування за договором найму та члени сім’ї фізичної особи першого та/або другого ступеня споріднення, які тимчасово розміщуються такою фізичною особою у місцях проживання (ночівлі), що належать їй на праві власності або на праві користування за договором найму.

 

Ставка збору встановлюється за рішенням ради або ради ОТГ, за кожну добу тимчасового розміщення особи у місцях проживання (ночівлі), від розміру мінЗП, на 1 січня звітного (податкового) року (4723,00):

  • до 0,5 відсотка – для внутрішнього туризму  (23,62 грн.);  
  • до 5 відсотків – для в’їзного туризму (236,15 грн.).

База справляння збору

Загальна кількість діб тимчасового розміщення у місцях проживання (ночівлі), визначених пп. 268.5.1 ПКУ.

 

Податкові агенти та місця проживання 

Згідно з рішенням ради або ОТГ, справляння збору може здійснюватися з тимчасового розміщення у таких місцях проживання (ночівлі):

а) готелі, кемпінги, мотелі, гуртожитки для приїжджих, хостели, будинки відпочинку, туристичні бази, гірські притулки, табори для відпочинку, пансіонати та інші заклади готельного типу, санаторно-курортні заклади;

б) житловий будинок, прибудова до житлового будинку, квартира, котедж, кімната, садовий будинок, дачний будинок, будь-які інші об’єкти, що використовуються для тимчасового проживання (ночівлі).

Перелік податкових агентів та інформація про них розміщуються та оприлюднюються на офіційному веб-сайті сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади.

 

Податковим періодом для сплати та звітування щодо збору - квартал.

Платники збору сплачують суму збору авансовим внеском перед тимчасовим розміщенням у місцях проживання (ночівлі) податковим агентам.

 

Податкові агенти сплачують збір за своїм місцезнаходженням щоквартально, у визначений для квартального звітного (податкового) періоду строк, або авансовими внесками до 30 числа (включно) кожного місяця (у лютому – до 28 (29) включно). 

 

Крім того, Законом № 2628 доповнено Кодекс України про адміністративні правопорушення статтею 163-17, якою встановлена адміністративна відповідальність за порушення порядку справляння та сплати туристичного збору.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора