Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пам’ятаймо про заходи карантину на Великдень та Поминальні дні!

Дата: 16.04.2020 16:37
Кількість переглядів: 599

Напередодні святкування Великодня та Поминальних днів варто пам’ятати про поширення коронавірусної хвороби на території України. На теперішній час у Скадовському районі не зареєстровано жодного випадку захворювання. 

З метою збереження здоров’я скадовчан просимо дотримуватись  заходів карантину!

Синод ПЦУ ухвалив рекомендації щодо святкування Великодня під час карантину.  Щоб уникнути скупчення людей ПЦУ не проводитиме спільних освячень великодніх страв у  храмах і на прихрамових територіях. Відвідування кладовищ у поминальні дні перенесено на 6 червня. Відповідне рішення опубліковане на сайті Православної Церкви України.

Під час богослужінь у храмах буть присутні лише священнослужителі, чтеці та співці, інші особи, які беруть участь у звершенні богослужінь спільною загальною кількістю не більше 10 осіб. Поза богослужіннями у великих храмах одночасно не можуть бути більше двох людей, а в невеликих – не більше однієї.

У ПЦУ уточнюють, що в малих населених пунктах Синод ПЦУ доручив інформувати мирян щодо проведення освячення великодніх страв біля місць проживання – на вулиці поруч із будинком чи на подвір'ї, з дотриманням "соціальної дистанції". Під час індивідуального освячення великодніх страв біля місць проживання вірян не допускати їхнього скупчення та контролювати дотримання загальних норм карантину. Крім того, за домовленістю з відповідними закладами буде організовано завчасне освячення великодніх страв у місцях їхнього виробництва та продажу.

Звертаємося до Вас з проханням, залишатися вдома на свята та обмежити коло спілкування.

Бережіть себе та своїх близьких!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора