Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Скадовська Масляна - весела, родинна та смачна

Дата: 02.03.2020 17:27
Кількість переглядів: 550

Свято очищення, радощів та прощення - Масляна є одним з найстаріших свят слов'янських народів. Справжня забава, яка зберегла свої традиції в наші дні з язичницької культури. Цей смачне і неймовірно ситне свято триває цілий тиждень, який передує настанню Великого посту.

Численні традиції свята, а назв у нього чимало – Сиропуст, Масляна, Колодій, Сиропусний тиждень, Сирна неділя, Загальниця, Пущення, зустрічали скадовчани 29 лютого. Яскравий ярмарок, пісні, розваги, пригощання й веселі жарти гомінко лунали на площі районного будинку культури. Тут розташувався ярмарок, запашні смаколики приготували організації та підприємці міста. Велике частування подарувала всім учасникам свята Скадовська міська рада, почастувавши рум’яними млинцями.

 

Гарний настрій для глядачів дарували чудові виступи аматорських колективів району і міста. А розваги на свято стали справжньою родзинкою, адже змагались команди районної державної адміністрації, міської ради, дошкільних закладів міста та КП «Очисні споруди». Спортивний азарт і запал змагань перемогла дружба. А символічне спалювання Марени, хороводи  і веснянки запевнили всіх, що легкокрила весна несе оновлення, кращі надії та добро на землю.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора