Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звіт про роботу секретаря виконавчого комітету міської ради у 2019 році

Дата: 27.02.2020 17:31
Кількість переглядів: 853

      Відповідно п. 3.1. Регламенту виконавчого комітету Скадовської міської ради основною формою роботи виконавчого комітету міської ради є його засідання. Так, протягом 2019 року було проведено 19 засідань виконавчого комітету, з них, чергових засідань — 10, позачергових — 9, відповідно попередніх засідань проведено  - 10. На засіданнях виконавчого комітету було прийнято 255 рішень, знято на доопрацювання — 2 проекти рішення, не прийнято, згідно ч.6 ст.59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”— 6.

      Головним завданням над яким працює виконавчий комітет міської ради, є максимальна реалізація інтересів міської громади в реальних політичних, економічних та соціальних умовах, в межах Конституції та законів України.

         Виконавчий комітет міської ради організовує свою роботу на підставі планів. В план роботи виконавчого комітету включається перелік питань, які визначають життєдіяльність міста, та список відповідальних за підготовку проектів рішень.

       За час, що минув, основними завданнями виконком вбачав у виконанні власних рішень,  у реалізації прийнятих програм, в розв’язанні проблемних питань, що стосувалися міста. На засіданнях виконкому розглядалися питання:

• Щоквартально підводилися підсумки виконання програми економічного і соціального розвитку та бюджету міста.

• Щоквартально контролюються питання щодо підготовки до роботи об'єктів ЖКГ, та стан їх виконання, в осінньо-зимовий та літній період, підготовка дошкільних навчальних закладів до навчального року,  опалювального сезону

• Про стан вулично-дорожньої мережі в м. Скадовську.

• Про стан підготовки міста до літнього сезону.

• Про роботу комісії з питань захисту дітей виконавчого комітету міської ради та опікунської ради.

• Про роботу із зверненнями та  громадян,що надійшли до виконкому міської ради.

• Про роботу відділу надання адміністративних послуг виконавчого комітету міської ради;

  • Про стан роботи по встановленню і зміні меж міста Скадовська;
  • Проводиться аналіз ведення культурно-масової роботи за рік та планування даної роботи на наступний;
  • Про стан роботи щодо  використання земельних ділянок без правоустановчих документів підприємцями та суб”єктами господарювання;
  • Про пропозиції щодо затвердження проектів “Програми соціально-економічного та  культурного розвитку міста Скадовська та цільових програм” на 2020 рік та бюджету  м. Скадовська на 2020 рік.

     Щоквартально виконавчим комітетом приймається план роботи виконкому  на квартал. За 2019 рік всі чотири плани виконано.

      Рішенням виконавчого комітету  від  31.10.2018 року №175 затверджено графік особистого прийому громадян посадовими особами Скадовської міської ради та її виконавчого комітету. Секретарем виконавчого комітету протягом 2019 року було офіційно прийнято 91 особу, про що внесено записи до Журналу обліку особистого прийому громадян. Також надавались консультації громадянам міста, які звертались з різних питань незалежно від особистого графіку.

      Діяльність секретаря виконавчого комітету міської ради по виконанню Закону України «Про звернення громадян» будувалась на дотриманню чинного законодавства та ввічливому, чуйному відношенню до громадян, прийом яких ведеться не тільки згідно графіка прийому громадян, а й решта днів тижня, у позаробочий час та при проведенні виїзних прийомів за місцем проживання заявників.

Систематично аналізуючи результати особистого прийому громадян,секретарем виконавчого комітету вживаються невідкладні заходи щодо вчасного і кваліфікованого розгляду кожного звернення, задоволення законних прав та інтересів громадян, розв’язання найбільш актуальних проблем, для чого залучаються необхідні спеціалісти, як виконавчого комітету так і необхідних структур.

З метою зростання довіри та відкритості в роботі всі новини публікуються на офіційному сайті міської ради, а також вся необхідна інформація та нормативно-правові акти. Секретар виконавчого комітету постійно працює над поліпшенням організації особистого прийому громадян з чітким дотриманням порядку організації проведення особистого прийому та роботи над зверненнями, які подані до органів вищого рівня, усуваючи причини, що призводять до них.

      Відповідно посадової інструкції протягом року секретарем виконавчого комітету ведеться протокол Доручень міського голови даних на апаратних нарадах, щопонеділка. Протягом 2019 року було проведено 27 нарад про що складено відповідно 27 протоколів, де кожен виконавець даних доручень ознайомлений особисто під розпис.

    Протягом минулого року секретарем виконавчого комітету особисто було прийнято участь у судових засіданнях, де розглядались питання щодо забезпечення прав та інтересів повнолітніх осіб, які потребують опіки та піклування та визнаються недієздатними або обмежено дієздатними та з питань захисту прав дитини щодо визнання місця проживання дитини,  позбавлення батьківських прав та ін.

 

     Відповідно посадової інструкції, Згідно Постанови Правління Нацбанку України від 27 квітня 2000 року № 179  та Закону України “Про приватизаційні папери” протягом 2019 року було відпрацьовано 7 заяв, які надійшли до виконкому щодо внесення до додаткового списку громадян міста Скадовська, які мають право на одержання приватизаційних паперів у відділенні ПАТ “Державний ощадний банк України” філія — Херсонське обласне управління.

 

      Протягом 2019 року було організовано виконання робіт, пов”язаних з організаційним сприянням роботі місцевих територіальних виборчих комісій під час виборчих кампаній виборів Президента України, які проходили у 2 етапи: 31 березня та 21 квітня 2019 року та позачергові до Верховної Ради України.

 

      Протягом 2019 року  секретарем виконавчого комітету міської ради було організовано проведення 2 громадських слухань з питань віднесених до компетенції виконавчого комітету міської ради.

 

   Згідно переліку окремих завдань, визначених розпорядженням та дорученнями  голови Скадовської РДА та планом контролю на 2020 рік за їх виконанням для своєчасного реагування протягом 2019 року секретарем виконавчого комітету міської ради ведеться облік та контроль за їх виконанням про що періодично звітується на оперативних нарадах.

 

   На виконання доручень секретаря міської ради було спроектовано та замовлено друковану рекламну продукцію до фестивалю “Чорноморські ігри” ,  Дня міста  та фестивалю “Смажений бичок” про місто-курорт Скадовськ, календарі настінні, календарики кишенькові на 2020 рік, закладки для підручників, блокноти, ручки, полотняні торбинки, футболки, наліпки та інше.

       Також секретарем виконавчого комітету міської ради на виконання доручення секретаря міської ради було розроблено та  замовлено знаки індивідуального проектування з метою реклами міста Скадовська, як курорту державного значення.  Проведено конкурс по визнанню кращих робіт фотоконкурсу “Скадовськ у світлинах, роздруковано до Дня міста 50 кращих фото.

 

     Секретар виконавчого комітету міської ради є керівником проекту від виконавчого комітету  міської ради міст-побратимів Скадовськ-Золочів “Міжнародний мовний табір “Friendship”, 2019 року Скадовськ приймав дітей з міста-побратима вже втретє. Секретарем виконавчого комітету планується та проводиться особисто проведення екскурсійних маршрутів дітей із міста Золочева разом із скадовськими друзями у яких вони проживають, організовується повний контроль за перебуванням дітей у Скадовську.

 

       Секретар виконавчого комітету, згідно посадової інструкції організовує роботу комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті міської ради,  є заступником голови вищевказаної комісії, членом районної комісії  з питань захисту прав дитини Скадовської РДА.

 

          Комісія з питань захисту прав дитини у 2019 році працювала відповідно до покладених на неї функціональних обов’язків, пріоритетними завданнями в роботі комісії є забезпечення прав і законних інтересів дітей.

          Основним завданням комісії є сприяння забезпеченню реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток.

            На теперішній час на первинному обліку виконавчого комітету міської ради  перебувуає 18 категорійних дітей. З них 13 дітей позбавлені батьківського піклування та 5 — діти-сироти.

         На виконання ст. 20-1 Закону України «Про охорону дитинства», рішення виконавчого комітету міської ради від 21 квітня 2010 року № 66 «Про обмеження часу перебування дітей на вулиці без супроводу дорослих на території Скадовської міської ради», з метою безпечного відпочинку дітей під час канікул, попередження вчинення ними і стосовно них кримінальних та адміністративних правопорушень, профілактики бездоглядності та інших негативних явищ у дитячому середовищі, поширення проявів вживання неповнолітніми спиртних напоїв, тютюнопаління, контролю щодо обмеження перебування неповнолітніх, віком до 18 років, без супроводу батьків або осіб, що їх замінюють, у закладах дозвілля протягом року, із залученням спеціалістів служби у справах дітей Скадовської РДА, Скадовського районного центру соціальних служб для сім”ї, дітей та молоді, Скадовського відділення поліції, представників загальноосвітніх навчальних закладів та відділу освіти протягом року були проведені рейди із заходами по відпрацюванню розважальних закладів, торгових точок та закладів громадського харчування, комп’ютерних клубів щодо дотримання обмежень перебування в них дітей у нічний час. 

        Членами комісії спільно зі Службою у справах дітей Скадовської районної державної адміністрації, Скадовським районним центром соціальних служб для сім”ї, дітей та молоді,  проводяться інформаційно-роз”яснювальні роботи з опікунами з питань дотримання чинного законодавства щодо виховання дітей, захисту житлових і майнових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Також раз на рік, членами комісії проводиться обстеження стану збереження житлових приміщень, які належать на праві користування або власності дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, особам з їх числа, громадянам.  Недотримання вимог чинного законодавства щодо забезпечення житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа призведе до зростання дитячої бездоглядності, безпритульності, злочинності у місті.

 

       Секретарем виконавчого комітету міської ради, представниками Служби у справах дітей Скадовської РДА, Центру соціальних служб для сім”ї, дітей та молоді, відділу поліції   у 2019 році  проведено 5 спільних рейдів відвідування сімей щодо фактів скоєння насилля в родинах під час яких були присутні неповнолітні діти та родин, які опинилися у складних життєвих обставинах, з метою попередження психотравмуючих подій в житті дітей та унеможливлення проявів суіцидальних тенденцій.

 

         Заступником голови комісії було організовано збір речей нових та бувших у вжитку, а потім їх роздано  сім”ям, які опинились у складних життєвих умовах.

     У 2019 році прийнято та розглянуто звіти про виконання опікунських обов”язків по відношенню до підопічних осіб та проведено обстеження житлово-побутових умов, про що складено відповідні акти.

       Основними питаннями, які розглядалися протягом 2019 року були питання щодо виконання опікунських обов”зків по відношенню до підопічних осіб, щорічні звіти, виконання батьківських обов”язків та доцільності позбавлення батьківських прав, взяття родин під соціальний супровід Скадовським районним центром соціальних служб для сім”ї, дітей та молоді, негайне відібрання дітей, про встановлення місця проживання дитини, посилення контролю за  виконанням батьківських обов”язків, розглянуто заяви щодо представлення до відзначення державною нагородою України та присвоєння почесного звання “Мати-героїня” (2 жінкам, яким, на сьогодні вже присвоєно почесне звання), про припинення соціальних виплат, захист прав неповнолітніх дітей.

Протягом року заступником голови комісії з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради приймалась активна участь у судових засіданнях з питань захисту прав дітей. Це доцільність позбавлення батьківських прав,  встановлення місця проживання дітей  та інше.

Протягом року суворо трималось на контролі виконання рішень комісії, постійно здійснювався контроль неблагонадійних сімей,  тому протягом 2019 року було значно менше звернень.

      Також секретарем виконавчого комітету міської ради ведеться облік щодо забезпеченості житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, яких станом на 01.01.2020 року нараховується 17; щодо забезпеченості житлом осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, яких станом на 01.01.2020 є 26 чоловік; щодо забезпеченості житлом громадян з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування,  яких станом на 01.01.2020 є 68 чоловік. Щоквартальна звітність здається до Скадовського районного Центру  соціальних служб для сім”ї, дітей та молоді, спільно з яким проводяться рейди по обстеженню житлових умов категорійних дітей.

Так,   у  2019 році проведено 4 засідання  Комісії з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради, на яких розглянуто 8 питань  За результатами розгляду підготовлено  6 рішень.

      Для вирішення у встановленому законодавством порядку питань опіки та піклування над повнолітніми особами при виконавчому комітеті Скадовської міської ради створена  опікунська рада. Рада є дорадчим органом, завданням якого є попередній розгляд питань опіки та піклування над повнолітніми недієздатними особами.  Секретар виконавчого комітету, згідно посадової інструкції керує та організовує роботу ради опіки та піклування виконавчого комітету міської ради.

   Радою попередньо розглядаються питання, що входять до повноважень органу опіки та піклування в частині соціального захисту осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, недієздатних осіб та дієздатних фізичних осіб, які за станом здоров’я не можуть самостійно здійснювати свої права та виконувати обов’язки.

Рада відповідно до покладених на неї завдань розглядає матеріали та готує пропозиції органу опіки та піклування стосовно:

  1. здійснення нагляду за діяльністю опікунів та піклувальників;
  2. розгляду скарг на дії опікунів (піклувальників);
  3. захисту та збереження особистих, житлових та майнових прав осіб, які перебувають під опікою (піклуванням);
  4. направлення до суду подання для призначення опікуна у разі ухвалення судом рішення про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання її недієздатною;
  5. порушення питання про звільнення опікуна від виконання покладених на нього обов’язків за своєю ініціативою, за клопотанням підопічних, державних або громадських організацій, а також згідно з обґрунтованими заявами будь-яких осіб, якщо буде встановлено, що опікун чи піклувальник не відповідає своєму призначенню або належним чином не виконує своїх обов’язків;
  6.  інших питань, які відповідно до чинного законодавства розглядаються органом опіки та піклування.

   8) приймає у межах своєї компетенції рішення, необхідні для координації діяльності виконкому з питань соціальної роботи з сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах;                                                                                                                                                          

   9) приймає участь у конференціях, нарад, семінарів з питань соціальної роботи з сім’ями, які опинились у складних життєвих обставинах;                                                                                      

  10) заслуховує на своїх засіданнях представників підприємств, установ, організацій, незалежно від форм власності, стосовно реалізації заходів з соціальної роботи з  сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах

На обліку ради опіки та піклування перебуває 22 особи, які визнані у судовому порядку недієздатними. 1 особа знаходяться в інтернатному закладі.

У 2019 році  було проведено 6 засідань, на яких розглядалися звіти опікунів, припинення опіки в зв”язку зі смертю, підготовлено висновки про доцільність призначення опіки над недієздатним, прийнято участь у судових засіданнях щодо призначення опікуна над недієздатною особою.

 Секретарем виконавчого комітету разом із спеіалістами виконавчого комітету було проведено обстеження житлово-побутових умов в яких проживають недієздатні, про що було складено відповідні акти.

 Секретар виконавчого комітету згідно посадової інструкції організовує  в установленому порядку доступ до публічної інформації міської ради, виконавчого комітету міської ради та міського голови.   До виконавчого комітету Скадовської  міської ради протягом 2019 року надійшло  55  запитів про надання публічної інформації. З них : поштою - 12  за телефоном - 0, факсом - 0, електронною поштою – 13, звернулися особисто — 30.

       За категоріями запитувачів запити надійшли від юридичних осіб  - 19, від фізичних осіб - 36.

   Відповіді  на інформаційні запити запитувачам інформації надавалися вчасно  у відповідності до вимог закону України «Про доступ до публічної інформації».

       В приміщенні  адміністративної будівлі виконавчого комітету міської ради розміщено «Інформаційний стенд», на якому для мешканців громади міста розміщено всі необхідні нормативні та інформаційні документи виконавчого комітету.  

       Основна тематика питань, що порушувалась у вказаних запитах, стосувалась відносно наступних відомостей: 

- надання копії рішень виконавчого комітету щодо непогодження суміжними землекористувачами техдокументації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки;

- надання електронної копії звіту органу охорони культурної спадщини міської ради про нерухомі пам”ятки та об”єкти культурної спадщини за 2018 рік;

- інформацію про всі пам”ятки культурної спадщини національного та місцевого значення, занесені до Державного реєстру нерухомих пам”яток України, які розташовуються на території Скадовської міської ради;

- про перебування на балансі міської ради  котелень та містечка будівельників;

- про надання дозволів на розміщення зовнішньої реклами в межах міста;

- про надання копій зведеного кошторису та акту виконаних робіт згідно звіту виконавчого комітету про виконання  програми  соціально-економічного  та культурного розвитку за 2018 рік  п. 3.13 Програми № 1 та п.4.4. Програми № 2;

- належним чином завірені копії  техдокументації розробленої ТОВ “Еконавігатор” від 15.09.2014 року, квитанції про сплату, згідно отриманої претензії, заперечення на акт перевірки, а також відомості про результати розгляду таких заперечень;

- про кількість знесених дерев породи “тополя” на території скверу “Центральна алея” по вул. Сергіївській протягом періоду з 01.01.2016 по 31.12.2018 із зазначенням  точної календарної дати знесення кожного та роки висадження кожного із таких знесених дерев породи “тополя”;

надання копії техдокументації, паспортів та інших документів на сквер “Центральна алея” та надання копії робочого щоденника обліку зелених насаджень скверу “Центральна алея”;

- про виконання вимог для змоги надавати послуги відпочиваючим з прокату водних атракціонів на акваторії центрального пляжу м. Скадовська;

- належним чином завірені копії заяв/звернень від юридичних або фізичних осіб до міської ради про знесення дерев у межах вул. Сергіївської “Центральна алея”;

- про кількість знесених дерев породи “тополя” на території  скверу “Центральна алея” по вул. Свергіївській;

- про підстави, які унеможливлюють користування квартирою для проживання квартиронаймача та членів його родини;

- про надання копії претензії Держекоінспекції у Херсонській області про відшкодування шкоди, заподіяної державі внаслідок порушення законодавства про благоустрій населених пунктів;

- про надання копії наказу щодо здійснення позапланової перевірки Скадовської міської ради на відповідність дотримання вимог природоохоронного законодавства на підставі якого було проведено позапланову перевірку;

- про надання сканкопії рішення виконавчого комітету про визначення місць проведення передвиборчої агітації та розміщення агітаційних листівок, інформацію про оприлюднення зазначеного рішення у ЗМІ;

- чи реалізується в місті програма, яка передбачає встановлення камер відеоспостереження  у місті;

- щодо розміщення водних доріжок на центральному пляжі міста для надання прокату водних атракціонів;

- про озвучення суми, яку виділено з міського бюджету  на очищення морських пляжів;

- графік прибирання пляжів у період туристичного сезону та назва компанії, яка здійснює відповідні роботи;

 - чи прибираються морські узбережжя поза туристичним сезоном;

 - надання інформації з питань будівництва гаражів, надбудов над гаражами;

- інформацію про діяльність депутатів міської ради у 2018 році, а саме звіти депутатів міської ради;

- інформацію про доступність виборчих дільниць у місті;

- копії рішень міської ради, які регулюють порядок надання земельних ділянок у власність або в користування у межах міста;

- кількість автобусів для комунального транспорту закуплених міською радою, видатки на закупівлю автобусів;

- надання інформації про компанію автоперевізника з надання послуг громадського транспорту в місті, термін дії договору та умови на яких було його укладено;

- про надання  копії рішень міської рад про затвердження  мінімальної вартості оренди 1 кв.м. загальної площі нерухомого майна фізичних осіб на 2018 — 2019 р.;

- інформацію про власників біг-бордів міста;

- кількість комунальних установ, комунальних підприємств власником яких є міська рада та сукупний прибуток всіх КП України за 2018 рік, який був внесених у місцевий бюджет;

- копії завіреного належним чином проекту по встановленню електроопор, розроблений АТ “Херсонобленерго”;

- щодо прийняття відповідного рішення  виконавчим комітетом  про включення житлового будинку  до числа службових;

- надання копії рішення виконавчого комітету про присвоєння поштової адреси;

- про проведення технічної інвентаризації об”єктів нерухомого майна всіх форм власності виконкомом міської ради та копії матеріалів вищевказаної інвентаризації;

- про надання інформації на підставі яких документів розміщуються тимчасові споруди, надання копій паспортів прив”язки;

- надання копій  матеріалів засідання постійної депутатської комісії  з питань вирішення земельних спорів з порядком денним;

- чи затверджувалось центральним органом виконавчої влади встановлення пристрою “примусового зниження швидкості дорожньо-транспортної техніки на вулицях і дорогах та дорогах”,  дорожнього знаку Правил дорожнього руху 1.11 “пагорб” та чи відповідає встановлений пристрій вимогам  ДСТУ 4123:2006;

- чи надавався дозвіл в межах повноважень визначених Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні” дозвіл на влаштування АЗС по вулиці Віталія Бєлікова;

- чи є в місті заборона на продаж алкоголю в нічний час;

- про надання інформації щодо кількості суб”єктів господарювання, що надають послуги у сферах ЖКГ;

- надання копій  діючих рішень виконкому чи рішень міської ради про затвердження “Порядку проведення конкурсу на право розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності у м. Скадовську” з Порядком, включно та з усіма внесеними змінами до цього Порядку;

- копії типового договору на розміщення ТС та рішення виконкому чи міської ради про її затвердження;

- про надання копії протоколу засідання комісії щодо визначення розміру дольової участі власників тимчасових споруд для ведення підприємницької діяльності на основі якого було прийнято рішення про проведення 24 жовтня 2019 року конкурсу щодо придбання тимчасових місць для здійснення підприємницької діяльності у м. Скадовську у літній період 2020 року.;

надання інформації щодо  спеціалістів  виконавчого комітету, копії  їх посадових обов”язків;

- надання копії штатного розпису я/с № 3;

- надання копії характеристики на жителів міста;

- питання щодо надання послуг платного паркування та зберігання транспортних засобів на території міста;

- щодо надання дозволу на розміщення стаціонарного об”єкту на центральній Набережній міста біля магазину “Мандарин”;

- надання інформації щодо реєстрації за адресою  згідно даних Реєстру територіальної громади міста;

- надання детальної інформації про розмір заробітної плати керівника органу місцевого самоврядування.

За запитами, що надійшли на адресу виконавчого комітету міської ради запитувачам надано вичерпні відповіді та роз’яснення у чітко визначені Законом терміни.

 

Секретар виконавчого комітету міської ради   ЛІЛІЯ КОЗЕЛ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора