Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Комплексний захід з профорієнтаційної роботи

Дата: 25.02.2020 16:47
Кількість переглядів: 538

Профорієнтаційна робота серед учнів старших класів передбачає формування у них професійної перспективи життєвих планів, спрямованих на вибір професії і ствердження себе як суб'єкта професійної діяльності.

Фото без опису

З метою сприяння професійному самовизначенню молоді, формуванню позитивного ставлення до професій, що користується попитом на ринку праці, Скадовською районною філією Херсонського обласного центру зайнятості спільно зі Скадовським відділенням поліції Новокаховського ВП ГУНП в Херсонській області заплановано комплекс заходів з профорієнтаційної роботи серед учнів старших класів загальноосвітніх шкіл міста та району.

Перше таке заняття з профорієнтації було проведено 24 лютого поточного року в Скадовській ЗОШ № 3 з учнями 10 класу.

 

З початку занять фахівець з профорієнтації Золотухіна Катерина розповіла учням про формулу вибору професій, індивідуально-психологічні особливості людини при виборі професії, про можливість проходження онлайн тестування за допомогою Платформи розвитку кар’єри «Моя професія», що дозволяє більше дізнатися про свою професійну спрямованість та психологічні якості, школяри пройшли тестування за методикою Л.Йовайши.

Далі аудиторія мала змогу отримати інформацію від старшого інспектора сектора кадрового забезпечення Новокаховського відділу поліції ГУНП в Херсонській області майора поліції Мороз Віталії щодо умов вступу до лав Національної поліції України, процесу призначення на посади поліцейських, умов проходження служби, соціальних гарантій для поліцейських. Також присутнім повідомили інформацію про умови вступу на навчання до закладів вищої освіти системи МВС та інноваційні методики, за якими проходять підготовку майбутні правоохоронці. Надана учням інформація викликала значний інтерес, у зв’язку з чим гостям задавали велику кількість питань, явно зацікавившись перспективами роботи в Національній поліції, адже правильна мотивація – це вже половина успіху діяльності.

 

Сподіваємось, що деякі з присутніх отримали нове, правильне уявлення про роботу поліції і виявили бажання поповнити лави майбутніх правоохоронців.

 

Наприкінці занять присутнім були роздані буклети з інформацією про порядок, умови подання документів та контактними даними працівників кадрових підрозділів і навчальних закладів.

 

Подібні профорієнтаційні заняття будуть проводитися фахівцями служби зайнятості та Національної поліції систематично та можна сподіватися, що молодь, яка має бажання захищати правопорядок та робити життя у рідному районі краще, буде вступати до лав поліції та проходити навчання у відповідних закладах.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора