Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Koktebel Jazz Festival – адреса: курорт-Скадовськ

Дата: 17.02.2020 17:09
Кількість переглядів: 479

14 лютого на запрошення секретаря міської ради Сокольчука О.М. зібрались очільники району і міста, депутати міської ради, члени виконавчого комітету, представники ЗМІ на зустріч із засновником фестивалю «Джаз Коктебель» Лілією Млинарич. Під час спілкування президент фестивалю повідомила про історію виникнення фестивального життя (відео).

Фото без опису

Його батьківщина Коктебель, місто творчості і натхнення, народився з благодійною метою підтримати будинок-музей Максиміліана Волошина у 2003 році. Історичну спадщину було врятовано і фестиваль зміцнився, придбав широкий загал шанувальників не лише в Україні, а й далеко за її межами. Його проведення віншувало початок оксамитового сезону в Криму, це початок вересня, де море і джаз звучали по-особливому. 

 

З 2014 року, після анексії Криму, шанувальники не втратили інтересу до фестивалю. Його життя продовжилось у Чорноморську, минулого року фестиваль відбувся у Києві на березі Дніпра, але ідея звучання джазу полягає у співзвучності з морем. Саме  тому новим майданчиком фестивалю обрано Скадовськ.

 

Результатом зустрічі у Скадовську стало підписання меморандуму про співпрацю. Міська рада виступає співорганізатором фестивалю, надає необхідну підтримку для роботи творчих майданчиків та майстерень фестивалю.

 

Програма фестивального життя досить насичена, це численні сценічні комплекси – джаз-блюз-кафе, сцена експериментальної молодої музики, сцена музичної естафети для бажаючих. Арт резиденція об’єднує бажаючих спілкуватися, передавати досвід. У Скадовську актуальним буде еко напрямок, де музика переплітатиметься з добрими волонтерськими справами по збереженню унікальної природи острова Джарилгач. Фестивальне життя має сторінку сучасного мистецтва і кіно. Серед останніх новинок фестивалю є співучасть Скадовської аерокосмічної групи «Галактика» та учасників фестивалю повітряних зміїв «Кольорове небо».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора