Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Використовуємо мобільний додаток на заняттях з профорієнтації

Дата: 17.02.2020 16:51
Кількість переглядів: 450

Вибір професії, яка відповідає інтересам і нахилам особистості молодої людини – завдання складне. Воно не завжди під силу підлітку, тому треба постійно, цілеспрямовано допомагати формуванню інтересу і любові до певного виду професійної діяльності.

Важливо, щоб учні добре орієнтувалися в світі професій, актуальних в місті, районі, регіоні. Для цього потрібне кваліфіковане інформування, поступове та цілеспрямоване ознайомлення зі світом професій за сучасними профорієнтаційними методиками.

З початку 2020 року фахівцем з профорієнтації Скадовської районної філії  Херсонського  обласного центру зайнятості Золотухіною К.С. проведено низку занять з учнями 7-11 класів шкіл міста та району на теми: «Подорож у світ професій», «Типологія професійного самовизначення», «Індивідуально-психологічні особливості та вибір професій», «Знавці професій», «Свідомий вибір професії – запорука успішного майбутнього», «Людина для професії чи професія для людини», «Вибір професії – життєвий вибір».  

На заняттях підлітки отримали рекомендації про шляхи правильного вибору професії, з учнями проводились різноманітні ігри, тестування, вправи. На кожному занятті школярів знайомили з мобільним додатком «Центр професійної орієнтації».

Зазначений додаток створений Донецьким обласним центром зайнятості на системі Android з метою наближення послуг служби зайнятості до молоді, особливо для реалізації права дитини з непідконтрольної території України на вільний доступ до безкоштовної професійної орієнтації, який допоможе випускникам навчальних закладів у виборі майбутньої професії.       Структура додатку побудована таким чином, аби забезпечити його максимально комфортне використання, і включає у себе не тільки навчальний контент, а й елементи розважальної складової, які покликані зацікавити молодь і привернути якнайбільш їхньої уваги до корисної інноваційної розробки служби зайнятості. Будь який користувач android-пристрою може безкоштовно встановити додаток «Центр профорієнтації» за посиланням https://play.google.com/store/apps/details…  або через магазин Google Play на своєму Аndroid,  для цього потрібно ввести: «центр профорієнтації» або, якщо немає української клавіатури, «центр профессиональной ориентации», вибрати програму, натиснути «Установка».

На всіх заняттях учні були активними учасниками, які висловлювали свою точку зору, зацікавленість  щодо вибору професії, навчального закладу і ймовірності працевлаштування за обраною професійною діяльністю.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора