Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Доброго здоров’я, але якщо захворів…

Дата: 04.02.2020 16:45
Кількість переглядів: 463

Пік  вірусних захворювань приходиться на холодну пору року. Й нині у Скадовському районі оголошено карантин у загальноосвітній закладах.

 

До кого з лікарів звертатися, якщо занедужали діти?

Фото без опису

До 18 років нагляд за дітьми  і підлітками здійснюють сімейні лікарі й педіатри первинної медико-санітарної допомоги. Про нагальний стан справ поінформувала головний лікар комунального некомерційного підприємства "Скадовський центр первинної медико-санітарної допомоги" Скадовської районної ради Хмельова Алла Василівна.

 

У Центрі ПМСД працює електронна черга, це зручно для пацієнтів. Близько 15 хвилин надається для спілкування з лікарем Центру, нині у піковий стан вірусних захворювань прийом за день близько  35-40 осіб.

 

Сьогодні важливо бути задекларованим у лікаря, що дає можливість отримати консультацію у будь-який час в разі необхідності. Саме сімейний лікар чи педіатр визначають як проводити лікування. У разі інфекційних захворювань краще перебувати вдома, щоб не поширювати інфекцію надалі. За потреби ваш лікар дасть направлення до фахівця вторинної чи третинної допомоги – лора, ендокринолога, хірурга тощо – чи буде консультуватись з ним щодо вашого лікування.

 

Ваш лікар також надаватиме невідкладну допомогу при гострому розладі фізичного чи психічного здоров’я,  якщо не потрібно екстреної, спеціалізованої або високоспеціалізованої меддопомоги. Екстренна допомога надається у разі, коли є загроза життю людини.

 

Сьогодні у Скадовському центрі первинної медико-санітарної допомоги прийом дітей проводять 2 сімейних лікарі та 2 педіатри. За останніми даними статистики по району задекларовані 57% населення.

 

Саме на цю кількість осіб Центр отримує компенсацію держави через Національну Службу Здоров’я України (НСЗУ). Незадекларовані особи надалі отримуватимуть платні медичні послуги, тому варто визначитись вчасно з наданням медичних послуг.

 

У компетенції лікаря первинки – спостереження за здоровою дитиною, неускладненою вагітністю і окремі послуги паліативної допомоги. Ваш лікар також видасть потрібну довідку, листок непрацездатності, направлення для проходження медико-соціальної експертизи тощо. Важливою буде роль вашого лікаря і у запобіганні хвороб. Ваш лікар вчасно виявить ризики для здоров’я та надасть вчасну консультацію.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора