Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Щедрий рік відкриває Святий Василь

Дата: 14.01.2020 17:00
Кількість переглядів: 373

Сьогодні поєднались свята - святителя Василія Великого, Новий рік за старим стилем і обрізання Господнє. На старий Новий рік припадає свято Василя, який вважався покровителем землеробства. Ось чому вдосвіта годилося засіяти збіжжям оселі.

Фото без опису

Сьогодні містом мандрують юрби дітей та молоді, весело виконуючи народні традиції. До міської ради цього дня завітали дошкільнята з ясел-садка «Червона шапочка». Гарні, веселі, з приказками та побажаннями хлопчики засівали, а дівчатка щедрували. За гарні вітання отримали солодощі до чаю.

 

14 січня поважний  ювілей, 90 річчя, відзначає скадовчанин Медведєв Василь Михайлович. Активіст ради ветеранів, працював заступником  голови ради  громадської  організації «Союз  Чорнобиль»,  допомагав  чорнобильцям по влаштуванню життєвих  питань, яких  було немало після переселення із зони відчуження. Василь  Михайлович нагороджений  чотирма   медалями  та  орденом «Знак Пошани», за участь в ліквідації  наслідків  аварії  на  Чорнобильській  АЕС. Має  лист-подяку від української  ради  профспілок.

 

Ювіляра привітала голова ради ветеранів Безердян Л.В., передала вітання та вручила подарунок від міської ради. Сьогодні  Василь  Михайлович  на  відпочинку в оточенні  своїх  дітей, онуків, а найбільша  його  відрада  маленькі  правнучата Михайлик та  Нікітка. 

 

Святкова пора триває, а згідно народних прикмет мороз і туман на Василя до щедрого врожаю, тож доброго всім нам та багатого року!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора