Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 13.12.2019 16:02
Кількість переглядів: 511

Чорнобильська катастрофа – найбільша за всю історію ядерної енергетики. В житті українців Чорнобиль є незаживаючою раною болю і втрат.

Фото без опису

Лише завдяки самопожертві ліквідаторів наслідків катастрофи, багато з яких заплатили за це власним життями і здоров’ям, вдалося локалізувати аварію та врятувати країну і світ від радіаційного забруднення. Ліквідатори аварії під великими дозами опромінення   зупинили невидимого і дуже підступного ворога. 

 

Сьогодні у районному будинку культури відбулись заходи Дня вшанування учасників ліквідації  наслідків аварії  на Чорнобильській АЕС. У читальному залі районної бібліотеки  зібрались учасники ліквідації Чорнобильської катастрофи, громадськість міста і району вшанувати подвиг загиблих, згадати про подвиг людей, які боролись з наслідками катастрофи.

 

Перед присутніми виступила заступник міського голови Бутенко О.І., вона наголосила, що саме прості люди зробили справжній подвиг власною самовідданою працею, кожен на своєму місці, а разом було зроблено величезну справу, за що мають дякувати нинішнє покоління і наступні.

 

 Грамотами міського голови і подарунками було нагороджено учасників ліквідації аварії на ЧАЕС за мужність, самовідданість, героїзм і високий професіоналізм, проявлені при ліквідації аварії на ЧАЕС,  з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації  наслідків аварії  на Чорнобильській АЕС, Височенка Віталія Анатолійовича і Лук’яненка Миколу Олексійовича.

 

По завершенню заходу відбулась церемонія покладання квітів до памяного знаку героям- ліквідаторам наслідків аварії  на Чорнобильській АЕС.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора