Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До Міжнародного дня людей з особливими потребами

Дата: 04.12.2019 17:21
Кількість переглядів: 432

Для людей з особливими потребами необхідна додаткова увага суспільства, з цією метою Генеральною Асамблеєю прийнято Всесвітню програму дій відносно інвалідів.

Фото без опису

Проведення Міжнародного дня людей з інвалідністю спрямовано на привернення уваги до проблем цієї категорії суспільства, захист їх гідності, прав та благополуччя, на переваги, які отримує суспільство від участі інвалідів в політичному, соціальному, економічному і культурному житті. Міжнародний день людей з інвалідністю – день підведення підсумків зробленого для цієї категорії громадян, аналізу фактичного становища людей з особливими потребами в суспільстві.

 

Скадовською міською радою розроблено ряд соціальних проектів для забезпечення потреб людей з інвалідністю: це надання матеріальної допомоги на лікування та в разі виникнення скрутних матеріальних умов. Цього року загальна сума допомоги склала більше 500 тис. грн. Крім того, у місті започатковано пільговий маршрут громадського транспорту, який щодня надає послуги з перевезення людям відповідної категорії.

 

До Міжнародного дня людей з особливими потребами представники виконавчого комітету  міської ради і ради ветеранів відвідала вдома ветеранів міста з інвалідністю І та ІІ групи, вручили подарунки, поспілкувалися щодо нагальних потреб. До їх числа увійшли Круть М.Г., Випенко М.О., Тарнавський Т.М., Денісов В.О., Геворгян Д.К., Мусатов М.П., Романова Т.О., Спиця В.М., Шульга К.М., Ярова Є.М.

 

Також представники виконавчого комітету міської ради і Скадовського відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області відвідали вдома людей, які отримали інвалідність на виробництві, вручили подарунки від міської ради та благодійників міської громади Ледньову В.О., Портній Н.І., Новіковій К.П. Продуктові набори було зібрано працівниками Фонду, дякуючи допомозі ПСК «Хлібокомбінат Скадовського АайСТ», ДП «Скадовський кооперативний ринок», ФОП Дервоєд С.А.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора