Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулись бюджетні громадські слухання

Дата: 03.12.2019 17:05
Кількість переглядів: 492

29 листопада 2019 року відбулись громадські слухання з розгляду проектів програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Скадовськ та цільових програм на 2020 рік, бюджету міста Скадовськ на 2020 рік. Детально про складові наповнення міського бюджету та витратну його частину доповів головуючий секретар міської ради  Сокольчук О.М., представивши наглядні матеріали презентації.

Фото без опису

Олег Миколайович провів порівняльний аналіз з бюджетами останніх трьох років, зосередив увагу на щорічному дофінансуванні дошкільних закладів міста, які мають отримувати повне забезпечення з районного бюджету, а фактично коштів відповідного забезпечення, а це 12 млн. грн., вистачає на заробітну платню та енергоносії лише на 10 місяців. Цього року міський бюджет компенсував нестачу дошкіллю на  суму 7 млн. грн.

 

Детально було висвітлено складові міських програм на 2020 рік, а це ремонти і прокладання нового дорожнього покриття у місті, об’ємний перелік робіт з благоустрою міста та пляжних територій, ряд соціальних проектів та пільг для скадовчан, стипендії обдарованим дітям і визначним спортсменам, забезпечення проведення ряду культурних і спортивних заходів та ін. Серед нововведень соціальної роботи заплановано проводити обмін делегаціями дітей  з містом Новополоцьк (Білорусь) з метою популяризації курорту Скадовська та зміцнення партнерських відносин. Крім того міська рада виступить співорганізатором нових дитячих фестивалів «Чорноморська хвиля» і конкурсу «Натхнення».

 

До обговорень міського бюджету долучились учасники слухань, їх пропозиції внесено до протоколу слухань. Хмара К.Ю. запропонував облаштувати тверде покриття деяких доріг мікрорайону «Біла акація», Зикова Н.М. виступила з пропозицією провести фестиваль правової освіти населення, Сафронова Л., голова ОСББ «Портовик», висловила побажання щодо підтримки програми енергозбереження для багатоповерхових будинків міста, компенсації відсоткової ставки по оплаті кредитів на утеплення будинків. Лиховид О.М. запропонував видати нову книгу з вичерпною інформацією про будівництво маяка на о. Джарилгач, Валильєв О.П. додав пропозицію з оновлення машинотракторного парку КП «Очисні споруди», будівництва санвузлів на території східного пляжу, Ляшенко О.А. запропонував кошти від акцизного збору від продажу алкоголю і тютюну витрачати виключно на розвиток освіти і культури. Найближчим часом протокол громадських слухань буде опубліковано на сайті міської ради.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора