Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

LEGO – гра, що формує майбутнє

Дата: 27.11.2019 17:23
Кількість переглядів: 570

27 листопада 2019 року в яслах-садку № 5 «Червона Шапочка» Скадовської міської ради відбувся районний семінар-практикум для вихователів середнього й старшого дошкільного віку та вчителів початкових класів «Формування особистісних якостей дошкільника та ефективне використання LEGO-конструктора в освітній діяльності в контексті Нової Української школи».

Фото без опису

На заході були присутні Ольга Бутенко, заступник міського голови, Тетяна Кейдалюк і Олена Панченко, методисти комунальної установи «Скадовський районний методичний кабінет», Надія Бабак, заступник директора з навчально-виховної роботи Скадовської І-ІІІ ступенів ЗОШ №3.

 

Для комфортного та ефективного спілкування вихователь-методист Галина Савонік розпочала роботу з цікавої гри–енергізатора «Проект відпустки», бо саме про цікаве навчання через гру в освітньому просторі навчальних закладів йшла розмова під час семінару.

 

Вихователі Людмила Власенко та Наталія Кучеровська презентували інтегроване заняття в середній групі «На день народження до LEGO», під час якого малята продемонстрували допитливість, активність, самостійність, відповідальність, працелюбність, бажання прийти на допомогу, творчі здібності. Нагородою для них були чарівні кульки від королеви LEGO (вихователь Ірина Колюнець), танок веселих LEGO- чоловічків (музичний керівник Ірина Горбатенко). Цікаві відеосюжети про використання цеглинок LEGO презентували: в сенсорно-пізнавальному розвитку вихователь Наталія Кучеровська, практичний психолог Кристина Ткачук; мовленнєвому - вихователь Аліна Бандура, керівник гуртка Надія Фаренюк, фізичному - інструктор з фізичної культури Олена Дудченко.

 

Під час театралізованої гри «Кольорово-загадковий город» та малювання цеглинками узорів на легкому пластиліні учасники переконалися, що можна поєднати художньо-естетичний розвиток з одночасним використанням LEGO. Музичний керівник Олена Романова провела драйвову музично-ритмічну гру з використанням конструктора.

 

Досвідом упровадження компетентної методики «Шість цеглинок» поділилася Тетяна Чиженко, учитель початкових класів Скадовської І-ІІІ ступенів ЗОШ №3 та залучила педагогів до участі в цікавому майстер-класі.

 

Учасники семінару дійшли до висновку: використання улюбленої гри всіх хлопчиків та дівчаток LEGO розвиває креативних дітей, які вміють мислити, обґрунтовувати свою думку й готові вчитися впродовж життя, а педагоги є дизайнерами умов і комфортного освітнього середовища, де перебувають діти.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора