Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Добро починається з тебе !

Дата: 11.11.2019 11:45
Кількість переглядів: 1869

З 04 по 08 листопада у ЗДО (ясла-садок) №5 «Червона Шапочка» Скадовської міської ради цікаво та змістовно пройшов тематичний тиждень Доброти.

Фото без опису
Сьогодення повсякчас доводить  про те, що суспільство має потребу не лише в добрих справах, а й милосерді, чуйності, толерантності, співчутті. Саме такі якості намагаються виховувати у дошкільнят педагоги закладу.


Для гармонійного розвитку дитини необхідно, щоб росла вона в атмосфері доброти, любові, ласки, сердечності. Дуже важливо змалечку навчити її усвідомлювати, що взаємини людей є велика цінність, їх треба всіляко підтримувати й збагачувати. Бути щирими, привітними, відвертими, поважати старших, вміти співпереживати та завжди прийти на допомогу.


Тож цікавими та повчальними були тематичні дні «Доброта та милосердя», «Добрі вчинки», «День добрих спра», «День Доброти», «День милосердя та гуманності», День добрих справ «Чарівники серед людей», «Уміти дружити», День духовності «Добро починається з тебе»
 

У рамках тижня, разом з батьками, відбулися акції «Твори добро – нагодуй птахів!» та «Відремонтуємо іграшку!», трудовий десант «Прибираємо майданчик», де діти проявили свою працелюбність, турботливе ставлення до природи та піклування про неї. Вдало проведені колективні роботи «Долоньки доброти», «Деревце добра» (уміння критично оцінювати свої вчинки), «Ромашка толерантності»(побажання друзям, вихователям, батькам), «Наша планета-це планета добра» (повага до людей всіх національностей). Також було створено спільний колаж  великої, дружньої родини «Дружні долоньки єдності».


З дітьми було проведено тематичні та інтегровані заняття з казковим героєм Добриком, який мандрував разом з дітьми упродовж тижня та допомагав вирішувати всі проблемні ситуації. А музична розвага «Подружити всіх» (керівник музичний Ірина Горбатенко, вихователь Інна Ружина) стала завершальним етапом, де діти продемонстрували свої творчі здібності та знання моральних чеснот.


Вихователь-методист Галина Савонік провела семінар– тренінг «Соціально-моральне виховання, як один із чинників загального розвитку дошкільників». Його складовими визначено, що головна умова успіху у формуванні моральної поведінки малюків, це дотримуватися принципу: доброта виховується добром, чесність –  чесністю, милосердя – милосердям. Саме дорослі повинні усвідомлювати, що кожної миті відчувають на собі погляд дитини, а тому мають бути гідними наслідування.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора