Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До Дня визволення України та рідного міста Скадовська

Дата: 29.10.2019 17:16
Кількість переглядів: 584

29 жовтня 2019 року скадовчани відзначали річницю Дня визволення України та міста Скадовська від фашистських загарбників. О 10.00 год. на урочистий захід у читальному залі Скадовської районної бібліотеки зібрались ветерани війни, представники трудових колективів, громадськість міста. Про шлях до перемоги у Другій світовій війні говорили учасники заходу.

Урочисті віршовані рядки та пісні нагадали присутнім про слід далекої війни, який  торкнувся кожної родини й застиг у старих фотокартках усміхнених облич дідів та батьків. Хвилиною мовчання згадали тих, хто віддав життя за рідну землю.

 

Зі словами вдячності за великий подвиг визволення рідної землі до ветеранів війни звернувся секретар міської ради  Сокольчук О.М., подякував за Перемогу та запевнив про збереження пам’яті про героїв-визволителів. За відвагу, мужність та незламність духу у боротьбі за майбутнє українців та свободу Батьківщини,  нагоди Дня визволення України та міста Скадовськ від фашистських загарбників Олег Миколайович вручив подяки та сувеніри учаснику підпільного руху м.Скадовська під час Другої світової війни Івановій Варварі Петрівні та учасникам бойових дій Другої світової війни Єрмакову Олексію Гнатовичу, Савченку Олександру Сергійовичу і Пашкову Миколі Харитоновичу.  

По завершенню урочистостей делегація від міської ради і ради ветеранів поклала квіти до пам'ятників загиблим бійцям, які поховані на старому міському кладовищі, герою Радянського Союзу Гуманенку В.П., до обеліску алеї Слави.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора