Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Осінній ярмарок в «Червоній шапочці»

Дата: 21.10.2019 14:44
Кількість переглядів: 626

18 жовтня  2019 року у ЗДО №5 «Червона Шапочка» пройшов осінній ярмарок «Картопля – FEST». Народні ярмарки проводилися з давніх-давен, де всі збиралися, як на свято. Цьогоріч Королевою ярмарки стала її величність Картопля. Святкову атмосферу створив «Гімн Картоплі» та весела жартівлива пісня «Ой гоп гопака».

Всі присутні брали участь у конкурсі «Що ви знаєте про картоплю?», де проявили неабиякі знання про «другий хліб» українців.  Кожна група садочка з великою любов'ю підготувала на ярмарок різноманітні дари осені та блюда, що з них приготовлені. А їх було більш ніж достатньо: фрукти і овочі, заготовки, салати, желе, компоти, чудова домашня випічка, вареники, кнедлики, торти, а також різні вироби, зроблені своїми руками. А ще відбулася презентація страв «Картопляний бенефіс», де було представлено незвичайно красиво оформлені та смачні картопляні  шедеври.

Переможених не було, тому що кулінарний талант батьків-учасників був неперевершеним, а  нагородою за участь стала молода картопля та запашні петрушка з укропом.

В ході свята звучала народна музика та пісні, діти і дорослі брали участь в ігрових атракціонах. Малеча із задоволенням  відвідала цікаві майстер-класи, за допомогою «Аква гриму» перетворювалися на різни казкових героїв. Осінній ярмарок пройшов дуже весело, жваво та з азартом, приніс багато яскравих, незабутніх емоцій і вражень дітям, батькам, колективу садочка.

Метою заходу стало розширення світогляду дітей про традиції, звичаї та обряди українського народу, українського ярмаркування, виховання дбайливих господарів, національно свідомої особистості, патріотизму, формування бережливого ставлення до результатів праці. Особлива подяка всім, хто долучився до створення незабутньої ярмаркової атмосфери: батькам, бабусям, дідусям!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора