Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Заходи з проведення пероральної вакцинації проти сказу диких м'ясоїдних тварин

Дата: 08.10.2019 09:56
Кількість переглядів: 546

За інформацією Скадовського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області у першій декаді жовтня поточного року на території Скадовського району Херсонської області планується проведення пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин шляхом розповсюдження принад з вакциною за допомогою авіатранспорту.

Вакциноутримуючі принади безпечні для тварин і людей, мають вигляд невеликих брикетів коричневого кольору  розміром з сірникову коробку із запахом м’ясо-кісткового борошна. Усередині желеподібна капсула з вакциною проти сказу. Розкидання принад відбуватиметься над польовими і лісовими угіддями, поза територіями населених пунктів по лісосмугах та інших місцях, де мешкають тварини. Тому звертаємось до громадян району, особливо це стосується дітей та підлітків, не чіпати незнайомі предмети на узбіччі лісів, лісових галявинах та стежках, не переносити їх в інші місця.

Дані заходи проводяться відповідно до наказу Держпродспоживслужби України від 19 серпня 2019 року № 813 «Про організацію заходів з проведення осінньої компанії з пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин у 2019 році» та з метою забезпечення виконання Плану протиепізоотичних заходів  на 2019 рік в  Херсонській області. Їх проведення забезпечить створення стійкого імунітету у диких тварин, котрі є основними розповсюджувачами збудника сказу та значно покращать епізоотичну ситуацію в регіоні.   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора