Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Підсумки профорієнтаційного літа

Дата: 10.09.2019 20:29
Кількість переглядів: 345

Вже стало традиційним проведення службою зайнятості різнопланових профорієнтаційних акцій для дітей, які відпочивають у дитячих оздоровчих таборах. Ця робота спрямована на допомогу школярам в усвідомленому виборі майбутньої професійної долі.

Фото без опису

При цьому форми зазначеної роботи дещо відрізняються від традиційних, але головною метою залишається надання підростаючому поколінню допомоги у професійному самовизначенні. Зокрема, пріоритетним є проведення інтерактивних заходів розважального характеру, що дозволяють дітям в ігровій формі отримати чимало цікавої й корисної інформації, необхідної для здійснення виваженого вибору майбутньої професії. 

Так, протягом червня-серпня 2019 року в дитячих оздоровчих закладах                    м. Скадовська за участю фахівців сектору профорієнтації та відділу надання соціальних послуг Скадовської районної філії Херсонського обласного центру зайнятості проведено 33 інтерактивних профорієнтаційних заходів на теми: «Цікавий світ професій», «Знатоки професій», «Твій вибір – твоє життя».  

Фахівці служби зайнятості пояснили, як уникнути типових помилок, що виникають під час вибору професії, познайомили з основною формулою, якою слід користуватися при виборі професії: «Хочу. Можу. Треба». Розповіли про самі затребувані професії в Україні в 2019 році, про професії та сфери економіки України з самими високими заробітними платами, про самі рідкісні професії у світі.

Загалом у профорієнтаційних заходах взяли участь 1288 дітей, які відпочивали у літніх оздоровчих закладах Скадовщини: ДОТ «Веселка», ДЛОК «Сузіря Таврії», ПЗОВ «Романтик», ДОТ «Слава», ПЗОВ «Оздоровчий табір ім. І.Голубця», ДОК «Бригантина», ДОТ ім. Ю.О.Гагаріна, ДЗСТ «Таврія».

Фахівцям служби зайнятості вдалося наповнити час відпочинку у дитячих оздоровчих закладах цікавою та корисною інформацією, а також мотивувати підростаюче покоління до відповідального ставлення до вибору майбутньої професії.

Скадовська районна філія Херсонського обласного центру зайнятості висловлює щиру подяку усім керівникам та педагогічному складу дитячих оздоровчих закладів за допомогу в організації та проведенні профорієнтаційних заходів і сподівається на подальшу плідну співпрацю в майбутніх оздоровчих періодах!

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора