Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Скадовськ-Літо-Дружба

Дата: 29.08.2019 16:15
Кількість переглядів: 554

 Віддай людині крихітку себе.

За це душа наповнюється світлом.

                                                                                                        Л.Костенко

Що потрібно людині для щастя? Кожен по-своєму відповість на це питання, але в кожній відповіді обов’язково буде присутнє одне дуже важливе слово — дружба. Дружба буває і між містами. Так, у січні 2017 року було підписано угоду про побратимство між містами Золочів Львівської області та Скадовськ.

Фото без опису

На радість дітлахам обох міст, вже третій рік поспіль працює проект по обміну делегаціями учнів шкіл між містами-побратимами ініційована міською радою. Відповідна ініціатива є частиною міської програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Скадовська і фінансується коштом міського бюджету.

В рамках даного проекту з 12 по 23 серпня поточного року до нашого міста завітала делегація золочів”ян для участі в літньому міжнародному англомовному таборі  "Friendship" по програмі GoCamp на базі ОЗСНВК «Академічна гімназія». Всі дітлахи із Золочева проживали у родинах своїх однолітків скадовчан. А взимку, скадовчан, які приймали гостей, чекають у своїх родинах золочівці. Крім цікавих занять, які проводили педагоги міської гімназії діти знайомились  з краєвидами та цікавинками приморського міста та сонячної Херсонщини. Протягом всіх занять та  екскурсій разом з учнями проводив час волонтер із США Роберт Ріхтер. Відповідно, ці екскурсії є не тільки пізнавальними та розважальними, а й навчальними, оскільки діти практикують англійську мову в повсякденному вживанні спілкуючись з волонтером.

Весело та пізнавально провели відпочинок діти. Спочатку  познайомилися з історією заснування та сьогоденням міста Скадовська. Учням була проведена екскурсія у Скадовський історико-краєзнавчий музей. На вихідні  діти відправилися у захоплюючу мандрівку катером на острів Джарилгач, де весело провели час, засмагали, купалися, запускали повітряних зміїв.

Наступного дня делегація золочівських школярів разом зі скадовчанами подорожувала Біосферним заповідником «Асканія-Нова» ім. Ф.Е.Фальц-Фейна, де пройшли 5 км пішої екскурсії, та побачили рідкісні види рослин у ботанічному саду, багато диких тварин, відвідали орнітопарк. На зворотньому шляху їх чекав ще один не менш цікавий сюрприз – купання у рожевому озері Сиваш. Діти дуже весело та з користю провели час купаючись в озері та проводячи лікувальні процедури –  намащування лікувальними грязями з озера. Також, юні золочівці разом із скадовчанами побували у цирку «Шапіто» та Скадовському дельфінарії «Акварель».

А ще хочу сказати, що дітлахи не тільки навчались і відпочивали, а й збагатились духовно  від спілкування з гарними друзями. Діти їдуть до нас з радістю, хтось із золочів”ян вже приїздить вдруге до скадовських друзів, хтось вперше і.... ви б бачили ці зустрічі))))!!!! А прощання!((( коли плачуть всі... і діти, і куратори, і педагоги. Так єднають дітей різних регіонів цікаві спільні заняття, екскурсії, море, а одним словом — дружба! А ще... Саме під скадовськими зорями у таборі з”явилось перше кохання. І цьому щиро раділи не лише закохані, а і всі діти, і ми — дорослі, розуміючи, що саме такими проектами ми об”єднуємо, вчимо дітей справжньої дружби, поваги, турботи. Я впевнена, що діти не загубляться через роки, адже справжні друзі не забуваються. Про них нагадують не лише фотокартки, а й власні теплі спогади, які залишаться у серці кожного назавжди!

                                                  Лілія Козел секретар виконавчого комітету

                                                          міської ради, куратор проекту взаємного 

                                                          обміну делегаціями між містами-партнерами

Р.S. Особлива подяка від міської ради  за допомогу в організації цікавого та смачного проживання делегації скадовськозолочівських дітлахів: Пояркову Б.Г., Кулиді С.І., Клочко І.А.,  Парфус Л.В., ПП “Світлана Тур” (директор Соловей С.С.), дирекції Скадовського історико-краєзнавчого музею та особисто Cтепановій Є.І. за цікаво проведену екскурсію, дельфінарію “Акварель”.                                                               

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора