Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Спрощено реєстрацію зміни місця голосування

Дата: 11.06.2019 08:29
Кількість переглядів: 545

Постановою Центральної виборчої комісії від 29 травня 2019 року № 910 "Про внесення змін до постанови Центральної виборчої комісії від 13 вересня 2012 року № 893" було скасовано норму про необхідність надання підтверджуючого документа при зміні місця голосування. Для виборців, які бажають проголосувати на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року не потрібно до заяви про тимчасову зміну місця голосування долучати документи (копій документів), які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни виборчої адреси.

Заява виборця про тимчасову зміну місця голосування подається до органу ведення Державного реєстру виборців особисто. Надсилання вказаної заяви поштою (електронною поштою) або подання в електронному вигляді законодавством не передбачено. Заява виборця, виборча адреса якого знаходиться за межами України, та який перебуватиме в день голосування на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року на території України, приймається органом ведення Реєстру за вказаним у заяві місцем перебування чи місцезнаходженням виборчої дільниці, яку він просить визначити місцем його голосування, або органом ведення Реєстру в Міністерстві закордонних справ України. Законом України "Про Державний реєстр виборців" (стаття 7) передбачено, що звернення виборця про тимчасову зміну місця голосування повинне бути мотивованим. Зокрема, це може бути службове відрядження, фактичне проживання не за зареєстрованим місцем проживання, робота або навчання у відповідному населеному пункті або державі, перебування в санаторії, тощо.

При поданні заяви громадянин пред'являє документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, - паспорт громадянина України (у вигляді книжечки або у вигляді картки) або тимчасове посвідчення громадянина України (якщо особа нещодавно набула громадянства України). Для громадян України - військовослужбовців документом, який пред'являється органу ведення Реєстру, також може бути посвідчення військовослужбовця або військовий квиток. За змішаною системою під час голосування виборець отримає два бюлетені – для голосування загальнодержавному багатомандатному та одномандатному виборчому окрузі. Якщо виборцю за його заявою змінено виборчу дільницю для голосування поза межами одномандатного виборчого округу, до якого він відноситься, то такому виборцю видається виборчий бюлетень для голосування лише у загальнодержавному виборчому окрузі. Кожен охочий скористатися своїм правом проголосувати на позачергових виборах 21 липня повинен подати заяву до органів ведення державного реєстру виборців до 15 липня, включно.

Детальнішу інформацію з питання тимчасової змінити місця голосування можна отримати за наступним посиланням: https://www.drv.gov.ua/ords/portal/!cm_core.cm_index?option=ext_static_page&ppg_id=108&pmn_id=154 Додаткову правову інформацію з питань виборчого законодавства можна отримати звернувшись до юристів КУ "СКАДОВСЬКИЙ ЦЕНТР ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ" за адресою: місто Скадовськ, вул. Гагаріна,63, офіс.4


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора