Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Курорти Скадовськ і Мендзиздроє (Польща) мають наміри про встановлення партнерських відносин

Дата: 10.06.2019 14:49
Кількість переглядів: 1200

Скадовська міська рада має наміри встановити партнерські відносини з містом-курортом Мендзиздроє, Польща. Відповідну пропозицію висловлено у листі-зверненні на адресу Скадовської міської ради. Міський голова Матеуш Бабек пропонує встановити партнерські відносини між курортами Скадовськ і Мензиздроє з метою розвитку співробітництва у галузях туризму і економіки, культури та спорту, екології й соціальних питань.

Фото без опису

Курорт Мендзиздроє розташований на західному кордоні Польщі, на північному узбережжі острова Волін, недалеко від Свіноуйсьце. Належить він Західнопоморського воєводства. Засновано поселення було в 1186 році, а в 1838 були встановлені перші соляні ванни, відкриті готелі, ресторани, розважальні заклади, побудований мовляв для входу в море. З тих пір Мендзиздроє має славу відомого морського курорту. Причиною тому - комфортний клімат, самий м'який на узбережжі Балтики, чисте море, чудовий піщаний пляж. До самої кромки моря місцями підступають ліси, місцями мальовничі обриви.

Мандрівників сюди приваблюють розвинена курортна інфраструктура, цілющий мікроклімат, мінеральні води і сусідство дикої природи національного парку. Місцеві оздоровниці лікують захворювання легень і верхніх дихальних шляхів, в тому числі астму.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора