Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЦПД дайджест: ДАЙДЖЕСТ АНТИУКРАЇНСЬКИХ НАРАТИВІВ У ЗАХІДНИХ МЕДІА

Дата: 01.05.2024 17:28
Кількість переглядів: 32

❌ Дезінформація

Німецько-фінський блогер Кім Дотком на своїй сторінці у X написав: «Нетаньяху каже, що Міжнародний кримінальний суд – це сміття. Він має рацію. Вони видали ордер на арешт путіна за переміщення дітей у безпечне місце, подалі від обстрілів Зеленського на сході України».

✅ Насправді Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт путіна через те, що росія насильно вивезла тисячі українських дітей з їхніх домівок під приводом порятунку від бойових дій, які проводять російські війська.

 

❌ Маніпуляція

Канадський журналіст Аарон Мате у статті для американського онлайн-видання RealClearInvestigations написав: «Використовуючи мільярди доларів американської допомоги, Вашингтон формував кадровий склад і політику наступних українських урядів, одночасно розширюючи свою військову та розвідувальну присутність в Україні через ЦРУ і НАТО. За цей період Україна не стала незалежною самодостатньою демократією, а перетворилася на державу-клієнтку, яка значною мірою залежала від європейської та американської підтримки, що не захистила її від руйнівних наслідків війни».

✅ Такими заявами журналіст намагається зобразити Україну як маріонетку в руках Заходу, яка не вирішує свого майбутнього. Мета подібних висловлювань – дискредитувати підтримку України з боку ЄС і США.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора