Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Цікаве й пізнавальне життя у дошкільних закладах громади

Дата: 25.11.2021 11:39
Кількість переглядів: 154

У ЗДО №3 "Дзвіночок" розпочався тиждень підсумкових занять. Першою звітувалась група "Квіточка" вихователь Катерина Моїсеєнко. Малята середньої групи під час інтегрованого заняття подорожували в осінній ліс,

Фото без опису

їх покликали на допомогу Їжачок, Білочка, Зайчик та Ведмедик. Діти пригадали правила поведінки в лісі, закріпили знання по сортуванню сміття, малювали осінній ліс та викладали подарунки для звірят з каштанів. Закріпили прямий та зворотній рахунок в межах 5, згадали вірші та загадки про лісових мешканців, отримали велике задоволення від подорожі та закріпили отриманні знання.

 

24 листопада 2021 року в другій молодшій групі "Сонечко" (вихователі Тетяна Безугла, Тамара Завгородня) відбулося свято "Золота осінь". Малюки грали в ігри, допомагали Осені збирати грибочки, листочки, танцювали, співали. Отримали дарунки від щедрої осені та гарний настрій від свята.

 

Вітаємо з перемогою колектив ЗДО (ясла-садок) №5 «Червона Шапочка» Скадовської міської ради з відзнакою! Інтернет портал Рейтингу освітніх закладів України нагородив грамотою заклад за зайняте 2-ге місце серед 100 кращих  ЗДО України у загальному заліку оосіннього конкурсу «Краща спортивна кімнатаЗДО» - 2021 року.

 

24.11.2021 року в ЗДО (ясла-садок) №5 «Червона Шапочка» Скадовської міської ради пройшов колективний перегляд заняття з валеології «Квітка здоров 'я» в середній групі «Ромашка» (вихователь Аліна Жигаренко). Адже дуже важливо з дитинства сформувати валеологічний світогляд, мотивацію вести здоровий спосіб життя. Дуже складну, особливо для дошкільників, тему щодо закріплення знань про те що сприймається на слух, око, смак, педагог змогла перетворити у захопливе, сучасне, сповнене позитивними емоціями заняття. Пошуково-дослідницька діяльність малечі допомогла їм практично впевнитися в тому, що продукти харчування мають різний запах смак. Модель ротової порожнини, хоч і мала вигляд звичайного гребінця, але допомогла продемонструвати уміння дітей доглядати за зубами. Із впевненістю дошкільнята розділили продукти харчування на корисні та шкідливі для здоров'я. Такі результати – це тісна співпраця вихователя та батьків, що допомагає навчити дітей з малечку берегти своє здоров'я,піклуватися про нього та переконати малят у тому, що здоров'я - основа щастя людини.

 

Продовжуються колективні перегляди занять в ЗДО (ясла-садок) №5 «Червона Шапочка» Скадовської міської ради. Побували вихователі закладу на занятті з фізичної культури «Подорож до казки» з використанням методики Миколи Єфіменка «Казкова фізкультура» у ІІ молодшій групі «Віночок» (інструктор з фізкультури Олена Дудченко , вихователь Наталія Кучеровська).

 

Казка, як один найважливіших засобів організації діяльності на заняттях. Широкі можливості для залучення дітей до гри, створення власної казки - своєрідної вистави - має заняття фізичної культури.

 

Під час заходу малята поринули у захопливі події, діти разом із персонажами Колобком, Котиком, Ведмедиком вони проживали різноманітні пригоди, здійснюючи відкриття і водночас опановуючи навчальний матеріал. Заняття було пронизане грою, позитивними емоціями дітей від першої до останньої хвилини, і було схоже на незвичайну фізкультурну казку. Плануючи такі заняття, вправи педагоги вносять в освітній процес принцип небуденності та отримують могутній інструмент – як щодо фізичного розвитку дошкільнят, так і в плані їхнього інтелектуального та духовного зростання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора