Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Попередження правопорушень неповнолітніми

Дата: 18.05.2021 18:17
Кількість переглядів: 255

Збільшення правопорушень серед дітей та молоді у нашому сьогоденні є надзвичайно гострою проблемою, адже такі соціально негативні явища, як  розпад сім’ї, процеси деморалізації суспільства, стрімкий розвиток наркоманії, токсикоманії, безробіття –  стають одними із причин вчинення правопорушень.

Фото без опису

Профілактична робота з подолання злочинності серед неповнолітніх є одним із найважливіших напрямів виховної роботи з дітьми. Формування в дітей свідомої безпечної поведінки та найгостріших правових знань базується на прикладах поведінки дорослих.

 

Одним з напрямків діяльності відділення соціальної роботи КЗ «Центр надання соціальних послуг» Скадовської міської ради полягає в здійсненні соціально-виховної роботи з неповнолітніми дітьми, які перебувають на обліку Скадовського РВ філії ДУ «Центр пробації» в Херсонській області . Ця робота проводиться за індивідуальним планом із засудженими  з урахуванням ризиків вчинення повторних кримінальних правопорушень та передбачає диференційований підхід піж час надання консультативної, психологічної, юридичної та інших видів допомоги. В залежності від потреб особи вирішуються питання щодо  сприяння працевлаштування, залучення до навчання, участі у виховних заходах, соціально корисній діяльності.

 

13 травня 2021 року фахівцем із соціальної роботи відділення соціальної роботи КЗ «Центр надання соціальних послуг» - Грецем В. Г.  прийнято участь у реєстрації та проведення індивідуально-профілактичної роботи з обліковцями  «Центр пробації» в Херсонській області. Під час вищевказаного заходу було охоплено 11 осіб. Позитивні результати роботи з неповнолітніми досягається завдяки тісній співпраці.

 

Правові знання сприяють правильному розумінню суспільних явищ, сприяють розвитку соціальної активності, дають можливість правильно орієнтуватися в житті, визначати межу між дозволеним та забороненим, вибрати законні шляхи.

           Наша адреса: КЗ «Центр надання соціальних послуг»

                                м. Скадовськ, вул. Олександрівська, б. 32

                                т. 5 01 05


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора