Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

З Днем народження, рідне місто!

Дата: 19.09.2020 16:05
Кількість переглядів: 6441

До святкування 126-ї річниці заснування міста Скадовська готувалась вся міська родина. Зранку відбулась панахида на старому кладовищі на честь засновника міста С.Б.Скадовського та його родини, покладання квітів на могилу родини Скадовських та пам’ятника біля районного будинку культури.  До церемонії долучились учасники міського конкурсу малюнка на асфальті, учні зразкової студії “Палітра”, які створювали власне творче бачення рідного міста у малюнках.

 

Активним видався ранок для учасників міського велопробігу “Скадовчани рулять!”. Фестивальну площу розфарбували цікаві вело-композиції, прапори, квіти та ін. декором прикрашали велосипедисти своїх улюблених двоколісних друзів. Цього року колону велопробігу очолили секретар міської ради Олег Сокольчук і депутат міської ради Олег Васильєв. Проїхатись вулицями міста зібралось 132 учасника, серед них і маленькі скадовчани, які гідно пройшли задану дистанцію. Всі учасники брали участь у розіграші призів від міської ради, головним з яких був велосипед.

 

До свята особливого вбрання придбала центральна міська алея. Її прикрасили світлинами місцевих фото художників на тему про життя міста, квітами та вогнями гірлянд. Арт дизайн створено з ініціативи міської ради.

 

Яке ж свято без ярмарку? Його учасники частували місцевими смаколиками зранку, а ввечері всіх учасників святкування чекає ярмарок частувань і традиційне пригощання від ПП «Острів» запашною юшкою. Всі святкові заходи на міській площі відбуватимуться з дотриманням карантинних заходів, проведенням скринінгу, забезпеченням захисними масками та дезінфекторами від міської ради.

 

До Дня міста відбулись численні міські спортивні змагання. Це змагання з кінного спорту клубу «Терсан», відкриті міські змагання з кульової стрільби, з футболу серед школярів, з легкої атлетики, з волейболу серед юнаків, відкритий чемпіонат з важкої атлетики філії Херсонського училища фізичної культури, міські змагання з шахів та відкрита першість з боксу ФСТ «Спартак». Їх учасники присвятили свої перемоги рідному місту. На центральному міському відбулись показові польоти аерокосмічної групи “Галактика”.

 

А ввечері святкова сцена засяє вогнями на центральній міській площі.  Концертна програма Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Куліша запрошує на зустріч з Всесвітньо відомими козаками Туром, Граєм і Оком, які подарують дві години позитиву і запального настрою!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора