Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Увага! Лише до 10 вересня проводиться зміна місця голосування на виборах 2020

Дата: 08.09.2020 17:00
Кількість переглядів: 4826

На місцевих виборах в Україні, що відбудуться 25 жовтня цього року, вперше дозволено голосувати там, де людина фактично проживає, а не лише там, де вона зареєстрована. Варто поквапитися, адже до 10 вересня встановлено термін для зміни виборчої адреси.

 

Змінити місце голосування за фактичною адресою проживаня можна он-лайн – на сайті Державного реєстру виборців або особисто завітати із заявою та паспортом до місцевого відділу ведення Державного реєстру виборців.

 

Якщо у вас є електронний цифровий підпис, ви можете зробити це он-лайн. Необхідно зайти на сайт ЦВК, на вкладку Державного реєстру виборців, де є покрокова інструкція зміни виборчої адреси.

 

Щоб запобігти зловживанням, ЦВК звернулась до Національної поліції України з метою забезпечення перевірок фактичного місця проживання осіб, що подали заяви. Відповідно, притягувати до відповідальності будуть тих осіб, які подавали недостовірну інформацію.

 

Виборчий кодекс дозволив брати участь у виборах також людям, які не мають місця реєстрації. В Україні таких більше мільйона. Вони можуть обрати виборчу адресу в тій громаді, де вони проживають.

 

Якщо немає можливості змінити виборчу адресу по Інтернету, потрібно звернутись до місцевого відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем проживання та пред’явити паспорт. Якщо немає паспорта (у разі недавнього набуття громадянства України), подати тимчасове посвідчення громадянина України.

 

Довідково. Виборчою адресою особи є адреса, за якою зареєстровано її місце проживання. Виборчий кодекс закріпив можливість «прив'язати» виборчу адресу виборця не лише до місця зареєстрованого проживання, а й до фактичного місця проживання. У Державному реєстрі виборців ця адреса дійсна поки відділ ведення Державного реєстру виборців не отримає інформацію, що ви переїхали або придбали інше власне житло.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора