Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Міська громада гідно відзначила ювілейний День Перемоги

Дата: 12.05.2020 16:36
Кількість переглядів: 499

75-річчя Перемоги у Другій світовій війні визначна подія для міської громади. До цього дня було розроблено та реалізовано численні заходи у рамках дотримання вимог карантину.

 

Секретар міської ради Сокольчук О.М. висловлює подяку всім членам великої міської родини за громадську свідомість, вшанування пам’яті про героїчний подвиг ветеранів війни і водночас дотримання карантинних заходів задля збереження здоров’я  рідних і близьких.

 

До урочистого дня проведено чимало приготувань. Дякуючи відповідальній роботі працівників комунальних підприємств «Водне господарство» та «Очисні споруди», у місті упорядковано алеї та зелені зони, покошено газони й побілено бордюри, встановлено стенди пам’яті та забезпечено роботу «вічного вогню». Активно долучились до роботи активісти ради ветеранів, які поширили вітальні листівки для ветеранів війни та «дітей війни», огорнувши увагою всіх, хто відчув лихоліття страшної війни.

 

На території міської громади знаходиться 10 пам’ятників героям Другої світової війни. До Дня перемоги їх благоустрій здійснювали комунальні служби міста разом з членами апарату виконавчого комітету міської ради та працівниками дошкільних закладів міста.

 

Подяка всім, хто 9 травня вшанував величне свято. Ювілейна річниця надихнула колектив районного будинку культури на створення радіогазет на честь Дня памяті та примирення Не погасне пам’яті вогонь» і до Дня Перемоги «День святої Перемоги», пісні у виконанні аматорів міста і району створили особливий святковий настрій у місті.

 

У день 75-річчя Перемоги у Другій світовій війні в місті не проводились масові заходи. Окремі делегації трудових колективів, громадськість міста у розрізненому порядку покладали квіти до монументів війни. Делегація депутатів міської ради і ради ветеранів, членів виконавчого комітету, апарату виконкому міської ради, комунальних закладів ЖКГ, поліції охорони та дошкільних закладів міста брала участь у церемонії покладання квітів до пам’ятників Алеї Слави. Представники депутатського корпусу міської ради поклали квіти до братських могил загиблих солдат війни на старому міському кладовищі, пам’ятників Гуманенку В.П., 33 Гвардійської дивізії під командуванням Угрюмова М.С., Скадовської авіагрупи, загиблим у м. Цукури та невідомому солдату на новому кладовищі м. Скадовська.

 

У цей  сонячний і тихий день 9 травня для кожної родини й у кожному серці лунали спогади про події війни, звучали переможні пісні й слова вдячності героям, які принесли світу свободу і віру в перемогу над злом.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора