Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь

Дата: 28.02.2020 17:16
Кількість переглядів: 419

26 лютого, шість років тому, у Сімферополі відбулось найбільше зібрання на підтримку цілісності та єдності України. «Вшановуючи мужність та героїзм усіх учасників мітингу, сьогодні я підписую указ про День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь. Цей день буде відзначатися щорічно, 26 лютого», – сказав Президент Володимир Зеленський під час відкриття форуму Age of Crimea 2020.

 

Президент наголосив, що світова спільнота підтримує Україну в її боротьбі за повернення Криму.  «Це не тільки наша спільна мрія. Це – запорука безпеки на планеті. Це відновлення віри. Віри у міжнародне право та справедливість», – зауважив він. «І ми знаємо, що цей день обов’язково настане», – заявив Глава держави. Володимир Зеленський підкреслив, що належність Криму Україні є аксіомою, яка не потребує доведення.

 

 

З нагоди Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь 26 лютого у Скадовському районному будинку культури відбувся загальноміський захід. Представники трудових колективів, громадських організацій, учнівська молодь переглянули фільм про перебіг події російської спецоперації з окупації Криму зі спогадами українських військових про події того часу. Анексію Криму Російською Федерацією не визнала абсолютна більшість держав світу, проти Росії запровадили санкції. Генеральна Асамблея ООН неодноразово ухвалювала резолюції щодо Криму — на підтримку територіальної цілісності України, щодо порушень прав людини на окупованому півострові, щодо мілітаризації Росією Криму, Чорного та Азовського морів. Попри це, шостий рік поспіль півострів залишається під окупацією, а Росія продовжує репресії проти нелояльних кримчан та нарощує свою військову присутність у регіоні.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора