Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Красу і багатство рідної мови вивчають дошкільнята

Дата: 27.01.2020 17:15
Кількість переглядів: 585

З  20 по 24 січня 2020 року в закладі дошкільної освіти №7 «Казка» був проведений «Тиждень рідної мови», який був насиченим різноманітними освітніми та виховними заходами.

Вихователями дошкільних груп були проведені тематичні заняття: «Наша мова калинова», «Українці ми маленькі», «Рідна земля і у жмені мила», на яких педагоги розкривали дітям усю красу рідної мови, її багатство, співучість та милозвучність. Для  вихованців старшої та середньої груп була організована зустріч з місцевою поетесою Лесею Височанською та бібліотекарем дитячої бібліотеки Марією Боднарюк. 

Для педагогів закладу був організований конкурс на краще декламування віршів українських поетів про мову, про рідний край. Цікавою та пізнавальною була зустріч у «педагогічній вітальні» з завідуючою бібліотекою для дітей Галиною Гребінь, яка розкрила присутнім педагогам  роль книги в житті дитини. Спільно з батьками вихованців закладу була організована акція в книжковому центрі «Книгам друге життя».  Педагогами виготовлені  яскраві буклети для батьків «Плекаємо рідну мову». Підсумком проведення «Тижня рідної мови» стала музично-тематична розвага з використанням народно-ігрового фольклору «Вечорниці-жартівниці».

Педагоги закладу впевнені, що становлення мовлення  людини відбувається в ранньому дитинстві і привчати до рідної мови потрібно саме в цьому віці. Народна мудрість говорить: « Мова вмирає не тоді, коли її вчать інші, а тоді, коли нею перестають говорити ті, хто її знає». Завдяки таким заходам вихованці будуть берегти свою власну культурну самобутність та невичерпне розмаїття українського слова.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора