Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Крок до відновлення поромного сполучення Скадовськ-Зунгулдак

Дата: 06.11.2019 16:57
Кількість переглядів: 628

Турецька Республіка є одним з провідних торговельно-економічних партнерів Херсонської області. Історично міста Скадовськ і Зунгулдак мали міцні торговельні відносини між морськими портами.

Фото без опису

Поромне сполучення між Скадовськом та Зонгулдаком припинилося у лютому 2014 року. У 2016 році Скадовський морський торговельний порт після тривалої перерви прийняв з турецького порту Зонгулдак пором (типу Ro-Ro Cargo).

У серпні 2019 року голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв під час відвідування Скадовського морського порту заявив про необхідність відновлення поромного сполучення між торговими  портами Скадовська і Зунгулдака.

Вагома подія до нарощування обсягів зовнішньої торгівлі відбулась 05 листопада. Очільник Херсонської області Юрій Гусєв та губернатор турецької провінції Зонгулдак Ердоган Бекташ уклали угоду про міжрегіональне співробітництво. Підписання документа відбулося в Херсонській обласній державній адміністрації. Згідно з домовленостями, сторони взаємодіятимуть у торговельно-економічній, науково-технічній та культурній галузях.

«Нам дуже приємно приймати турецьку делегацію на дружній херсонській землі. Ви знаєте, що партнерство між нашими країнами стратегічне, адже один з перших закордонних візитів Президент України Володимир Зеленський здійснив саме до Турецької Республіки. Переконаний, що наші регіони так само мають величезний потенціал для поглиблення співробітництва», – зазначив Юрій Гусєв.


«Між нашими країнами розвиваються дуже гарні відносини. Зокрема, у Херсона та Зонгулдака довготривала історія знайомства. Як приклад – співробітництво між торговельними портами, яке свого часу досягало значних об’ємів. Ми, як портове місто, хочемо розвивати цю сферу, а також металургічну та сільськогосподарську галузі», – підкреслив Ердоган Бекташ.

Крім того, під час зустрічі підписано розширену угоду про міжрегіональне співробітництво між Херсонською торгово-промисловою палатою, торгово-промисловою палатою провінції Зонгулдак та двома турецькими регіональними торгово-промисловими палатами - Девреку та Ереглі.

Після укладання угоди про міжрегіональне співробітництво почесна делегація відвідала  Скадовський морський порт. У Скадовську їх зустрів секретар Скадовської міської ради Сокольчук О.М., відбулось обговорення подальших аспектів співпраці між громадами міст Скадовськ і Зунгулдак.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора