Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Які вони волонтери?

Дата: 03.12.2021 18:02
Кількість переглядів: 332

Все прекрасне і навіть сам цей Світ був створений, у першу чергу, на волонтерських засадах. Саме добровольці і є тим двигуном, який рухає народ, суспільство, націю, Всесвіт.

Тільки вони можуть чітко відповісти на запитання: «чи стане цей Світ кращим?», «скільки людей стане щасливішими?», «яким буде майбутнє рідної країни?». У нас, Центрі надання соціальних послуг Скадовської міської ради, таких «двигунів» два - Артюшенко Лариса Іванівна та Валерій Григорович Грець.

 

За часів існування інтернатного закладу у Скадовську всі його дітки знали, що кожного тижня Лариса Іванівна обов’язково прийде до них поспівати разом, поговорити, розрадити. Ця Жінка кожного дня стикається з важкими людськими долями, відчайдушно намагається вирішити проблеми, що призвели до скрутних обставин. Двері її домівки завжди відкриті та готові прийняти випускників інтернатних закладів, молодих матусь, яким треба підтримка та довіра. Безхатченки упізнають її на вулиці, бо знають, що вона ніколи не пройде повз людини та обов’язково допоможе їм. Вона адвокатує інтереси у різних інстанціях, розшукує батьків і рідних вихідців із інтернатних установ, доглядає покинутих дітей та завжди готує сотні подарунків на свята для діточок. В її сумці завжди є цукерки, бо вона кожної миті може зустріти того, хто потребує той хоча б малесенький смаколик. У цьому вся Лариса Іванівна!

 

Нам пощастило знати ще одну Людину, активного громадського діяча – Валерія Греця. Особливістю його діяльності є те, що у нашому краї він став одним із небагатьох першопрохідників соціальної роботи з гендерної рівності, подолання стигматизації. Лобіюючи на різних рівнях інтереси наркозалежних осіб, ВІЧ-інфікованих, людей, які потрапили у тенету СНІДу, тих, які повернулися з місць позбавлення волі та умовно засуджених, заснував громадську організацію «Вектор толерантності». Багато років Валерій Григорович на волонтерських засадах проводив соціально-профілактичну роботу при районній поліклініці, неодноразово брав участь у акціях, вуличній роботі, флешмобах Центру. На сьогоднішній день Валерій Григорович фахівець із соціальної роботи Центру надання соціальних послуг Скадовської міської ради. Одночасно започаткував роботу громадської організації «Україна без тортур», а також представляє інтереси БО «100% життя». Крім ведення напрямку соціальної роботи у нашій громаді, він постійно приймає активну участь у тренінгових навчаннях з подолання насильства та жорстокого ставлення в родинах.

 

Ці люди - гідний приклад того, щоб сказати, що самий найважчий шлях полає той, хто не зупиняється, хто свій вільний час присвятить корисній суспільній діяльності, хто крім своїх власних проблем бачить набагато більше навколо себе людей, які потребують підтримки. Це наші «двигуни» добра!

 

Бажаємо усім волонтерам – «двигунам», щоб у них НІКОЛИ "не скінчалося пальне...."

"Хто робить добро, той від Бога" (з Біблії).

Скадовськ - місто з турботою про кожного.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора