Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Якісні адміністративні послуги для мешканців громад

Дата: 11.12.2020 13:55
Кількість переглядів: 450

Сьогодні, 11 грудня 2020 року в.о. голови Херсонської обласної державної адміністрації Сергій Козир передав «мобільні кейси» для центів надання адміністративних послуг Великоолександрівської, Верхньорогачицької, Скадовської громади. Для скадовської громади нове обладнання отримала начальник відділу надання адміністративних послуг виконкому міської ради Ірина Сахацька. Кейс отриманий за результатом участі у гранді з ПРООН і співфінансування Скадовської міської ради.


Нововведення стало можливим завдяки співпраці Херсонської обласної державної адміністрації та Програми ООН. У липні 2020 року в рамках проекту Програма ООН з розвитку в Україні (ПРООН) «Місцевий соціально-економічний розвиток» відбувся конкурсу місцевих ініціатив, до участі в якому були запрошені громадські організації, бізнес структури, органи місцевого самоврядування, об’єднані територіальні громади, районні державні адміністрації та структурні підрозділи Херсонської обласної державної адміністрації.

 

Метою конкурсу була підтримка місцевих ініціатив, які спрямовані на зменшення негативних наслідків впливу пандемії коронавірусу COVID-19 в Херсонській області. Одною з відібраних ініціатив, яка в найбільшій мірі відповідала умовам конкурсу було «Покращення доступності та якості надання адміністративних послуг, забезпечення постійного доступу для отримання адміністративних послуг вразливих груп населення у віддалених населених пунктах», а саме придбання мобільних кейсів для ЦНАП. "Мобільний кейс" – це комплект сучасної портативної техніки, який дозволяє у форматі віддаленого робочого місця здійснювати повноцінний прийом документів для отримання адміністративних послуг за місцем перебування громадян.

 

Адміністратор за допомогою мобільного кейсу, який вміщує ноутбук, сканер, термінал та інше технічне оснащення, може виконати всі необхідні операції для надання послуг незалежно від місцезнаходження: вдома, у лікарні або іншому місці, де перебуває людина з обмеженими можливостями.

 

Наразі з визначною подією присутніх привітала заступник Міністра цифрової трансформації з розвитку публічних послуг Людмила Рабчинська та керівник Програми ПРООН з розвитку регіонів Мустафа Саіт-Айметов. Одразу після передачі «мобільних кейсів» начальник відділу цифрових послуг Херсонської обласної державної адміністрації Павло Кулик провів тренінг для представників ЦНАПів, на якому продемострував можливості використання нового обладнання.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора